Nyckelord

ekonomi

Besöker

Nu är det lite tuffa tider för en drömmare, här.

En vecka efter löning, och jag har 832 kr kvar på kontot. Varav 790 kr ska tillägnas ett nytt SL-kort, så jag kan ta mig till jobbet för att tjäna ihop till nästa summa som även den troligen kommer att försvinna illa kvickt eftersom den kommer att vara mycket lägre än vanligt till följd av min tidigare psykiska ohälsa och således använda sjukdagar.

Det roliga är att jag inte ens köpt nånting för pengarna; allt är gamla fakturabetalningar från en månad tillbaka, då jag var ung och hade ekonomisk hybris. Så ja. Det kommer att bli kärvt ett litet tag nu.

Det är lite halvdåligt med ekonomin just nu.

Dels märkte jag att jag i flera månaders tid, ända sen köpte lägenheten, har amorterat alldeles för mycket. Just nu ligger det på 11 400 kr i månaden i avgift + amortering + ränta. Jag går runt, men bara knappt. Och eftersom jag är en prylnörd utan dess like så vill jag kunna köpa något lite dyrare åt mig själv varje månad. Det har jag också gjort, vilket resulterat i att jag bara haft några tusen kvar på kontot när det är dags för ny löning.

Dessvärre så har nollorna på HSB påbörjat autogirot för tidigt, så denna månad hade de dragit dubbla avgifter. 5000 spänn puts väck, som jag måste be på mina bara knän om att få tillbaka.

Nu har jag 200 kr kvar på kontot och tvingats låna pengar av mig själv. Någon som vill förbarma sig, innan jag måste börja spela munspel på plattan som extrajobb?