Nyckelord

dragspel

Besöker

För övrigt tycker jag gubben som spelar dragspel precis utanför pendeltågstationen där jag bor kan sluta upp med det. Han kan ju ändå bara temat till Gudfadern! En enda låt! Varenda dag! Jag blir tokig.

Han är inte den ende som kan just den låten heller. Minst tre olika uteliggargubbar har spelat just Gudfadern, lite halvknackigt. Varför då? Är den lektion ett på Bandcamp for Outlayers eller?

Då har det blivit dags för Daniel Werner och hans dragspelstolkning av Dansa Dansa. Text och musik: Ingemar Nordströms orkester. Och varför han kan denna utantill vill vi troligen inte ens veta. Varsågod, Daniel!

Nja. Man är ju ingen Calle Jularbo direkt. Men det finns hopp! … kanske.

Nu har jag fått det nya dragspelet, efter att ha fått det utbytt pga det förra exemparets dåliga kvalitet. Det nya är… Ja, det är… kanske det sämsta s k ”instrument” som någonsin skapats av kinesiska barnarbetare. Dåligt. Men skit samma, som jag brukar säga. Här kommer det äntligen. Daniel Werner ger er… Bella notte på dragspel.

Kanske världens bästa tolkning av detta musikaliska mästerverk.

Kära vänner. Läsare. Medmänniskor.

Idag var jag med om vad som mycket väl skulle kunna vara mitt livs största tragedi. Jag sitter nu här både skakad, ensam och rädd. Jag ber alla känsliga personer att sätta sig ner innan ni fortsätter att läsa, ty detta kommer inte bli nådigt.

Häromdagen köpte jag ett dragspel. Ingen jättegrej, jag planerar trots allt inte att säga upp mig och bara livnära mig som dragspelstrubadur; utan mer som en rolig grej för en billig penning. Hanna 2, min ex-ex-ex-flickvän, pratade jämt om sådana så därför köpte jag ett liknande till henne i present. Sen fick hon det när det tog slut, och jag har på senare år ångrat att jag inte behöll alltihopa istället. Så därför köpte jag ett eget, och idag kom det.

Mina ivriga fingrar gick som lärkvingar medan jag dreglande öppnade paketet. Däri låg ett mycket vackert litet dragspel, precis lagom för en liten bjö… eh, man som jag. När jag tog upp det såg jag dock hemskheten. En av tangenterna kärvade, och instrumentet var ospelbart.

Nu har jag kontaktat leverantören och ska få ett nytt paket nån gång nästa vecka. Men som läget ser ut nu så blir det varken temat till Amelie från Montmartre eller Bella Notte. Och det gör ont. Det gör ont i hjärtat.

Durspel!
Hannas present!

Hanna fyllde år bara några dagar efter att vi träffades första gången, så jag gav henne aldrig nånting. Igår var det alla hjärtans dag, så hon fick en kombinerad present av mig då. Hon sa för ett tag sen att hon tycker det är häftigt med dragspel, att hon skulle vilja ha ett. Då började jakten. Till slut fick jag tag i ett (eller rättare sagt ett durspel, men för lekmannen är det samma lika). Testade det lite innan jag efter bästa förmåga slog in det, för att se att allt funkade. Asroligt! Ville nästan ha det själv, men istället riktigt längtade jag efter att få ge henne det, eftersom jag anade att hon skulle bli glad.

Och det blev hon! Vi spenderade halva helgen med att spela ”Bella Notte” och temat till Amelie från Montmartre. Romantiken i luften var så tät att man kunde klyva den med yxa.

Är jag världens bästa pojkvän or what?