Nyckelord

dopparedan

Besöker

Idag var jag med om min 25:e jul i detta liv. Och det var inget fel på den, men inte fanns där någon särskild julstämning direkt. Det beror nog mycket på att inte kommit nån snö.

Men det var trevligt ändå. Jag gick upp ungefär vid elvatiden. Sen spenderade jag förmiddagen med att slötitta på Alexander. Det är inte någon homosexuell älskare alltså, utan hollywoodfilmen om Alexander den store. Hängde inte med i handlingen överhuvudtaget, en sekund var person 1 tillsammans med person 2, och nästa sekund var person 3 ihop med person 1 och dödade person 2. Ungefär samma dramaturgi som gamla testamentet.

Sen blev jag upphämtad av min morbror, för gemensam färd till mormor. Min mor är som många vet belägen i Sydafrika i några år till, så därför blir det några rätt stillsamma jular ett tag. Men jag och morbror och mormor åt god mat. Jag fick bara plötslig-kräkning-över-hela-bordet-ångest en eller två gånger, så på det stora hela var det lyckat.

Sen såg vi på Kalle Anka. Eller, det var snarare på i bakgrunden. Nu för tiden är Kalle Anka mest något irriterande som man måste genomlida. Fast det är fortfarande så mycket av en tradition att jag vägrar låta bli att se det.

När Kalle Anka var slut var det julklappsutdelning. Jag fick en skjorta, aftershave, ett par strumpor, ett par kalsonger, och en sån där jullott med fem olika triss-lotter på. På den vann jag hela noll kronor, eftersom jag har en medfödd genetisk mutation som orsakar att jag har otur i BÅDE spel och kärlek.

Ungefär här glömde jag att ta fler bilder, så det blev inte så mycket mer. Men som plåster på såren bifogar jag en sexuellt suggestiv bild på en ung naken karl, liggandes i soffan.

Själva då? Hur var er dopparedag? Fick ni doppa? Vad åt ni för mat? Hur smakade den? Grät ni när askungen fick se sin klänning? Fick ni några fina julklappar? Var de vad ni önskat er eller ska ni byta dem så fort affärerna öppnar? Vad gör ni nu? Hur känns det? Vad ska ni göra sen? Vill jag veta? Kommer jag bli avundsjuk om jag får veta? Tänker ni berätta ändå bara för att jävlas?

Den 23 December 2004 skrev jag att det både var dan före och dan efter dopparedan, ty igår för sju år sedan förlorade jag min svendom.

Och vem tusan bryr sig, frågar ni er äcklat? Varför berättar jag ens en sån sak, undrar ni med stark avsmak i rösten? Och ja, det kan man fråga sig. Men strunt i det! Idag är det i alla fall dan före dopparedan. Hur känns det, läsare? Vad ska ni göra på själva dopparedan? Va? Berätta säger jag!