Nyckelord

döden

Besöker

Jag har blivit superförkyld. Alltså typ tre gånger så förkyld som jag brukar bli när jag blir förkyld. Eller så känns det bara så eftersom det var ganska länge sen jag var rejält förkyld sist.

Det är helt omöjligt att försöka sova, för jag hostar med ungefär tio sekunders intervaller. Så om jag inte plötsligt utvecklat en förmåga att kunna somna på under den tiden så kommer det här gå åt helvete. Dessutom har lungorna börjat värka rejält efter allt hostande.

Och det är då min hypokondri börjar visa sitt anlete. Tänk om jag får lunginflammation? Folk dog av sånt förr i tiden, och det förekommer även nu för tiden att folk med lunginflammation somnar och aldrig vaknar upp igen. Fy fan. Ibland suger det att bo ensam.

Jag säger som jag brukar göra: Ni tjejer snackar om att föda barn, men ni skulle bara veta hur det känns när en kille är riktigt förkyld!

Så ja, jag är sjuk. Eftersom jag är kille blir jag automatiskt hundra gånger sjukare än vad en tjej skulle ha varit om hon haft motsvarande symptom. Därfööööör… kommer jag klockan 20.00 ikväll ha mottagning vid min dödsbädd. Jag kommer att kalla fram er en och en, och under dämpad belysning be er komma närmare så jag får se på er en sista gång. Ni kommer gråtandes att säga att ni älskar mig, att jag har varit er stora idol genom livets alla tillkortakommanden, eller annat valfritt ömhetsbevis.

Sedan kommer jag med darrande röst be er öppna den lilla kistan på sekretären, och med lika darrande hand peka åt dess håll. Ni öppnar, och finner en lock av mitt hår. Sedan stängs mina ögon för all evighet, och världen skall då veta hur förkylningen tog mitt liv.