Nyckelord

Djurplågeri

Besöker

Det har ju blivit ett jäkla liv om det här med de ungerska gässen som plockas på dun medan de fortfarande lever. Jag brukar inte skriva debatterande eller reflekterande inlägg på det här viset, men här finns det en lite annan aspekt av det hela som många förbiser. De svenska inköparna av dun menar att det tveklöst är bättre att djuren slaktas direkt än att de plockas på dun och sedan släpps lösa igen (för att åter igen plockas när dunet växt ut), och ska nu se över sina rutiner om så inte är fallet.

Självklart är det jättehemskt att djuren plågas, och det borde inte vara så. Men jag kan ändå inte undgå att fundera lite. Vilket är egentligen värst? Att gässen föds upp för att direkt slaktas och plockas på dun, eller att de får pinas med jämna mellanrum men däremellan leva?

Om vi nu ska jämföra lite… Vad hade NI valt? Att få en slaktmask över ansiktet och en bult i pannan, eller att bli påsatt i stjärten av en man framför en kamera med jämna mellanrum? Ni som eventuellt skulle tycka om det sistnämnda kan ju ersätta det med valfri annan hemskhet.