Nyckelord

dejtingsajt

Besöker

För ett par veckor sedan fick jag kontakt med en tjej på en dejtingsajt. Vi började prata och hon gjorde det väldigt snabbt tydligt att hon ville träffas nästa gång hon kom upp till Hufvudstaden (vilket var planerat att bli några veckor senare). Träffas och idka sweet sweet love. Dock inte på en bädd av rosenblad och med tusentals tända ljus, lyssnandes på Barry Whites dova stämma. Nej, något mycket grisigare och mörkare. Det kan ju visserligen vara trevligt ändå, men jag vill nog ha mer.

Av nyfikenhet frågade jag hur hon kan veta att hon bara vill ligga och garanterat inte ha något mer. Hur kan man VETA, liksom? Egentligen var det väl skitsamma, men jag ville ha bekräftelse på att jag var intressant nog för något djupare. Så jag förklarade lite kring mina nojor. Om hur jag inte ville vara någon hon låg med och sedan använde som avskräckande exempel för sina väninnor. Varför man nu skulle göra nåt sånt vet jag inte, men jag tänker mig alltid det värsta möjliga scenariot. Om någon attraktiv person visar intresse så är det förmodligen dolda kameran, liksom.

Hon hade ingen förståelse för de här känslorna utan avböjde vidare kontakt. Så jag nojade med andra ord sönder det hela. Hon förklarade att hon inte kände samma intresse längre och att detta har gått åt helt fel håll. Och sen sa hon det jag så ofta får höra, och som gör mig lika ledsen varje gång: ”Det är oattraktivt med låg självkänsla”. YOU THINK?! Så jag bad henne fara och flyga. Det var ju rätt larvigt gjort, men det var ångest-adrenalinet i mig. Ångest som kom från känslan av att jag hela tiden förstör för mig själv.

Alltid samma sak. Jag är så jävla RÄDD! Först nojar jag järnet över huruvida tösen är intresserad eller bara skojar. Sen nojar jag järnet över huruvida hon kommer att se ut eller bete sig som ett grottroll när vi ses. Sen nojar jag järnet över vad hon kommer att tycka om mig. Sen nojar jag järnet över att jag har gjort vederbörande på smällen. Jag kallar det ”de fyra stadierna av dejt-nojighet”.

Daniel Werner – nojar sönder potentiella samlag since 1986. 😀

Gud, jag kräks på dessa klyschor på dejtingsajter. Nu såg jag en tjej som faktiskt uppfyllde de flesta av dessa:

Skriva att man pluggar till civilingenjör trots att man inte vet vad en sån gör – Check!
Ha en bild på sig själv i träningskläder – Check!
Ha en bild på sig själv där man hoppar fallskärm – Check!
Skriva att man har skinn på näsan och båda fötterna på jorden – Check!

Far och flyg (utan fallskärm) känner jag spontant då. Men det är bra att hon har skinn på näsan, visserligen. Det ser så äckligt ut annars.

Om du är en kille som lever på frysmat och sitter framför datorn och spelar WOW, COD eller något annat hjärndött spel i mjukisbyxor VARJE kväll så är du inget för mig, men däremot om du är en kille som gillar bra mat och vin och är över 1,80 så hör av dig!

Hör jag bröllopsklockor klämta? Låter som en tjej för mig, right?

Förresten, var hittar man spel i mjukisbyxor? Mina brukar bara ha plastfodral.

Jag skrev ett inlägg på en av de dejtingsajter jag – trots att det ger mig om möjligt ännu sämre självkänsla – hänger på. Ett ganska fyndigt inlägg, om jag nu får säga det själv.

De goda nyheterna: Jag fick ett svar. Det stod ”Bra, härligt, rakt! Kul! Mer tack!!!”. Någon ville ha lite mer Daniel-lovin’, minsann.

De dåliga nyheterna: Svaret kom från en 61-årig man från Skövde.

Hej Match.com,

Jag har en fråga angående besökare som betalande medlem respektive gratismedlem på er fina sida.

För ett tag sedan skaffade jag mig två månaders medlemskap hos er, och har sedan dess sporadiskt besökt sidan. Det kan handla om varje dag till var fjärde dag, allt beroende på dagsform och längtan efter något som kan liknas vid ett kärleksliv.

En sak förbryllar mig dock lite. Under mina två månader som betalande medlem så har jag haft ca 1-3 besökare om dagen. Något fler om jag själv aktivt besökt andra profiler, då kanske maximalt det dubbla på en dag. Jag besökte senast sidan den 21/5, och hade då 2 nya besök. Inga mail. Då var jag fortfarande betalande medlem.

Idag när jag besöker sidan ser jag att mitt medlemskap gått ut, och nu har jag plötsligt 41 nya besökare. Jag kan givetvis inte se vilka dessa är eftersom bara betalande medlemmar kan se detta. På två dagar har jag alltså fått 41 besökare; något jag inte ens kommit upp i under mina två MÅNADER som betalande medlem. Innan jag blev medlem utspelade sig samma fenomen. Jag hade ett 20-tal besökare varje dag, men så fort jag blev medlem blev profilen lika välbesökt som Skansen en decemberdag.

Hur kommer detta sig? Ser ni medvetet till så att gratismedlemmar är mer synliga i sökningar i syfte att visa gratismedlemmarna hur många besök man får, och hur många man skulle kunna kontakta, om man vore betalande medlem? Eller är det kanske t.o.m så att ni mixtrar med besöksstatistiken? Kanske existerar inte dessa 41 personer överhuvudtaget?

Jag skulle uppskatta lite information om hur detta fungerar, eftersom det verkar vara mer än en slump. Jag har även hört samma sak från andra f.d medlemmar.

Jag kommer att publicera detta mail i sin helhet på min blogg, och givetvis även det svar ni ger mig.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Mvh
Daniel Werner
http://blogg.danielwerner.se