Nyckelord

Dag

Besöker

Idag plockade jag ihop två kassar med burkar som jag gick ner för att panta. Jag stod länge och väl vid pant-automat 2 och lyssnade på hur pant-automat 1 tjöt över att den var full (det är alltid minst en apparat som är trasig eller full). Bakom mig kom en tant och började att stampa med foten för att visa sin otålighet. Jag jävlades genom att panta ännu långsammare.

När jag ändå var i affären passade jag på att gå till posten och skicka några Tradera-vinster till folk. När allt var klart tog jag mitt pantkvitto och gick till kassan. Maskinen scannade in det, och det blev 62 kr. Sen gick jag till McDonalds och beställde en sweet chili chicken-wrap, en stor pommes och en stor fanta utan is. Samt en extra cheeseburgare. En ganska gedigen middag, minsann. Tjejen i kassan gjorde dock fel och stoppade först i normalstora tillbehör, så jag fick vänta lite extra. Det gjorde inte så mycket.

Sen gick jag hem och åt maten medan jag tittade på Schulman Show. Jag snabbspolade den sista kvarten, och stoppade sedan in cheeseburgaren i kylen. Tänkte spara den till senare. Men det tog nog inte så lång tid innan jag var där och tinade den igen.

Efter det såg jag en film, Mystic River hette den, och handlade om tre män och ett mord. Eller flera mord, kanske. Helt okej. För någon timme sen var den slut, och nu ligger jag här och skriver detta, enbart för er njutning.

Så ja, det var min dag, det. Ni trodde säkert att det skulle komma nånting intressant, roligt eller kanske spännande. Men tji fick ni. Ni kan inte komma här och tro att jag ska kunna leverera på kommando. Pressa mig inte!

Idag ska jag gå och se Rammstein i Globen. Något som varit inbokat sen i Oktober, och som undertecknad sett fram emot ganska så rejält.

Dagen till ära tänkte jag att jag skulle försöka publicera någon slags dag i bilder. Vad sägs om det?

Det här är jag, ägaren och skribenten på bloggen ni just nu läser. Känner ni er sammankopplade med mig just nu? Visst känns det läskigt?

Idag är jag dessutom iklädd en tröja så fin att jag skulle kunna gifta mig i den. Om jag inte minns fel så var den en födelsedagspresent när jag fyllde 23. Jag hade den säkert bara en gång, och sen har jag inte sett den på ett tag. Efter intensivt morgonletande – sättet man letar på när man är yrvaken och väldigt stressad – så hittade jag den längst in i garderoben. På garderobsplanet högst upp dessutom, dit jag med min begränsade längd knappt når.

Jag anar att det är något ex som varit i farten och lagt in mina kläder på detta vis. Tröjan var dessutom fint pressad, vilket talar för samma teori.

På den här platsen sitter jag och jobbar, glad i hågen och redo att felsöka datanät.

Ganska peppad ändå. Lite wild and crazy sådär.

Fortsättning följer…

Det finns dagar när man kommer in i ett sånt där ”flow”, där allt går som smort och man glider igenom dagen. Och så finns det mitt liv.

Dagens resa hem blev inte nådig mot mitt stackars blodtryck. Det började med att jag, när jag skulle av pendeln, undersökte möjligheten att byta låt på iPhonen samtidigt som jag höll i mina två handskar med samma hand. Detta, möjligen i samband med tågets skakande, slutade i att jag råkade höja volymen maximalt. Grattis trumhinnor och grattis medresenärer som hoppade högt.

Sen svängde jag förbi den lokala… den lokala… okej, den lokala turkshopen (jag har aldrig påstått att jag är politiskt korrekt). Där skulle jag inhandla två burkar läsk att ha till senare. Jag har också märkt att de säljer såna där ”hot snacks”. Såna man annars bara äter på bio, ni vet. Fast med den väsentliga skillnaden att dessa har legat veckor i sträck, och förvandlats till riktiga bakteriebomber. Så jag ropade såklart in en liten ask sådana.

När jag skulle betala så tryckte jag fel kod. Jag drog ur kortet och satte in det igen. Kortfel. Samma procedur. Kortfel. Kön bakom mig var nu uppe i fem personer, alla ivriga på att få komma hem. Till slut gick köpet igenom, och jag skulle packa ner mina varor. Det gick ju inte så bra, utan istället spillde jag ut ungefär 40% av snacksasken över disken.

”Tänk att precis allting ska gå åt helvete hela tiden” morrade jag högt, varpå några i kön fnissade till. Sen tog jag det som fanns kvar av mina inköp, och pep iväg.

Jag hann inte gå många meter innan nästa irritationsmoment var där. Det var en tant som gjorde något jag hatar så innerligt. Hon hade ingen som helst koll på personer bakom henne, och gick längsmed en vägg.  Från början var det en ganska bra bit mellan henne och väggen, och jag tänkte att jag kunde gå om henne genom att passera där. Detta gick inte, eftersom hon liksom gick diagonalt, så lagom tills jag var framme så var det omöjligt att ta sig förbi. Hon sneglade bakåt och skrattade nervöst när hon upptäckte det hela.  ”Ja, FAAN vad roligt!” ropade jag, passerade henne från andra hållet, och fortsatte hemåt med raska steg.

Varning för Daniel. Han är folkilsken.

10:20 – Vaknar efter att ha sovit i runda slängar fem timmar. Brukar inte sova såhär dåligt.

10:31 – iPhone-checkar status på 1. Helgon, 2. Facebook, 3. E-post. Inga kärleksbrev (eller andra brev) på något av dessa.

10:44 – Jävlar. Salahuddin har märkt att jag är vaken, och nu är det klippt. Han kommer och skriker mig i örat, upprepade gånger. Försöker ignorera detta.

10:45 – Salahuddin står på mig och stångar mig i ansiktet. Det är lönlöst att kämpa emot.

10:47 – Går upp och ger Salahuddin mat. Lägger mig på soffan och startar datorn för att mer ingående studera frånvaron av kontaktsökande töser.

11:40 – Äter upp de sista tre nävarna cheeseballs som låg kvar i påsen och dystert vittnade om att den en gång var full. Lägger mig sedan på sofflocket igen.

12:30 – Får för mig att jag ska plocka undan de enorma mängder kartongdelar från soffans emballage, som jag har placerat på min balkong.

12:32 – Sliter isär kartongbitarna och pressar ner dem i en sopsäck. Kartongbitarna vill inte slitas isär. De kämpar emot.

12:33 – Utstöter ”Förbannade jävla kartonghelveten”.

12:34 – Ser att min granne är på balkongen bredvid. Säger skamset hej.

12:40 – Slänger fyra stora säckar med kartonger i grovsoprummet. Svettas kraftigt.

12:45 – Vilar på soffan igen. Ska nog aldrig mer gå ut i den där hettan.

14:30 – Går ner och handlar lite vadderade kuvert samt en powerade, två 1,5 läsk och en fryspizza. Svettas ymnigt. Ser ut som en rysk mastodontbjörn där jag sliter mig igenom folkhavet för att transportera mina varor mot hemmet.

15:03 – Är tillbaka från affären. Ska aldrig mer gå ut. Hör ni det? ALDRIG!