Nyckelord

cykel

Besöker

Idag, kära barn, har jag köpt en cykel. En DBS-nånting, norsk damcykel med tre växlar. Duger åt mig. 2999 kr fattigare blev jag i alla fall, så jag köpte alltså i princip en cykel istället för ett Playstation 4. Fattar ni vad vuxet?! Sen cyklade jag hem på åbäket också. Och det hela gick väl helt okej förutom att sadeln förmodligen är tillverkad av tyska sadomasochister, samt att jag helt hade glömt hur jobbigt det faktiskt är att cykla.

Däremot kom jag på varför jag slängde min gamla cykel för en sisådär tio år sen. Detta djävulska halsont när man cyklar. I synnerhet när det är lite småkallt ute, vilket det var idag. HERREGUD, det känns som att andas in kväve! Halsmandlarna fryser till minst 273 minusgrader. Jag undrar om det beror på att jag har nån form av astma (fattas bara i min färd mot att bli George Costanza till fysiken), lungcancer pga att jag hånglade med en rökare för fem år sen, eller att jag helt enkelt har väldigt väldigt VÄLDIGT dålig kondis.

En cykel har jag i alla fall köpt, så det så. Go me! För att fira att jag cyklat bort typ tre kalorier idag så låste jag in cykeln i det pansarrum som är föreningens cykelförråd, och gick sedan med darriga ben och köpte en chipspåse och en kebabtallrik. Magrutor är ändå överskattat.

dbscykel

Idag, kära vänner, var jag på gymmet. Ja, ni läste rätt! PÅ GYMMET! Och då pratar vi alltså gymmet som i det där stället där man tränar sin lekamen.

Jag var dock tvungen att ta ledigt hela veckan för att det skulle klaffa. Jag känner mig själv, om jag ska börja träna så kommer det inte att ske på kvällar efter jobbet. Åtminstone inte i början. Så nu kör jag hårt denna vecka, så blir det förhoppningsvis ”bara” att fortsätta sen. Den som lever får se hur det går. Idag tog jag i alla fall ut mig rejält; det är förmodligen en bra grej att knappt orka lyfta en läskburk.

DESSUTOM! Elgiganten kör sin ökända kampanj ”Cykeln på köpet” just nu. Jag anade ju att man skulle behöva köpa en 4K-HD-TV på 300″ för att erbjudandet skulle gälla, men döm om min förvåning när man kunde köpa en liten kompaktkamera för 1600 spänn. Jag köpte en sån, och ska sen sälja den på Tradera (eller till min mor), och vips har cykeln kostat max 500 spänn. Så nu ska jag alltså börja cykla också.

Herregud; allt på en gång! Hur ska det här gå? Jag kommer ju bli värsta träningsnarkomanen, stå och flexa musklerna i spegeln och instagramma med hashtagen #aldrigvila. Hujedamig.

Jag funderar starkt på att köpa mig en spinningcykel. För er oinvigda är det alltså en träningscykel, fast inte en sån där som medelålders tanter brukar sitta och småtrampa på till Let’s Dance, utan en mer robust sak som… jag kan sitta och småtrampa på till Let’s Dance.

… Men helst ska jag väl lyckas träna ordentligt med den, och inte låta den gå samma öde till mötes som min Crosstrainer. Ja, jag köpte en Crosstrainer för några år sedan. Använde den sammanlagt ca 20 minuter, uppdelat i kanske tre ”träningspass”. Faktum är att jag nog fick mest träning när jag byggde ihop det hela (Den levererades i miljoner delar. MILJONER! Släng dig i väggen, IKEA). Sen stod den i mitt sovrum och samlade damm och bara hånlog, fram till att jag något år senare kröp till korset och gick ner till grovsoporna med åbäket. Jag minns asfaltens oväsen medan fötterna på crosstrainern långsamt nöttes ner när jag släpade den dödsdömde över gården. Och hur jag njöt av det.

Anledningen till att jag inte går ut och springer i skogen som vanligt folk är att jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt. Och så får jag ont i halsen. Och gym är inget alternativ. Så om det ska bli någon träning är det alltså någon form av inomhusredskap som gäller (dock inte någon abtrainer eftersom jag bevisligen inte kan bygga ihop dem – förklaring kommer i ett annat blogginlägg).

Vad tycker mina läsare om ett spinningcykelköp? Är det vettigt? Va? VA?!