Nyckelord

Burger king

Besöker

Härligt.

Jag är precis tillbaka från dagens lunch, som skulle bli köttbullar med kokt potatis, gräddsås och lingon. Men så blev det inte. Varför? På grund av ohyra.

Det var när jag precis hade satt i kortet och tryckt in min kod som jag såg hur det kröp fram en skalbagge, troligen en kackerlacka enligt mina wikipedia-skills, vid kortterminalen. Hela jag ryste, men svensk som jag var lät jag bli att ställa till med någon scen. Jag tog min mat, gick 50 meter bort, för att sedan ställa ner brickan och gå och köpa en meny på Burger King istället.

Tack gode gud för dessa pålitliga snabbmatskedjor.

Jag såg någon reklam om att man kunde köpa amerikanska snacks. Drypande av fett eller ej; jag blev nyfiken. Så eftersom jag är min egen lyckas smed beställde jag helt sonika lite olika sorter. Här kommer den efterlängtade recensionen!

Burts hand fried potato chips sweet red paprika

Chipsen med ett så långt namn att det knappt får plats på påsen. Och namnet ”Burts potato chips” är ungefär lika lockande som ”Kladdes kebab” (ja, det finns här i Stockholm). Men här dömer vi inte chipsen efter påsen, inte! De var överraskande goda.

Först och främst krasar det sådär härligt när man stoppar in ett chips i sin längtande mun, och för de gnistrande tandraderna mot varandra. Då vet man att det är chips och inget annat man äter, och det tycker jag är en fördel. Vidare så är smaken inte dum den heller. En påtaglig smak av paprika (föga förvånande) med en söt eftersmak,vilket samspelar otroligt bra.

Till nackdelarna hör dock att man snabbt blir trött på det söta, för att vilja ha något om behandlar en som skit istället. Det blir tre Marit Paulsen av fem möjliga.

Betyg: 3/5

Burger King Hot Fries

Fries innebär ju som bekant pommes frites. Och det är det… till formen. Inte till så mycket annat. Här handlar det mest om snacks ”med en smak som påminner om… starkt”, som Maria Montazami säkerligen skulle ha uttryckt det.

Snacksen är heta. Så heta att det dammar i truten. Och hett är i de allra flesta lägen bra, men i det här fallet är det mer hetta än smak. Och det som infinner sig är mest en smak av vinäger. Vinäger är kanske det äckligaste jag vet. Speciellt eftersom jag – för första och sista gången i mitt liv – åt Salt & Vinäger-chips i Dublin. Sedan spydde jag som en kalv i två dagar.

Betyg: 1/5

Burger King Onion Rings

Här har vi något som passar farbror i galoscherna!

Åter igen handlar det om fejkprodukter. Det är alltså inga riktiga lökringar enligt konstens alla regler, utan snarare snacks med löksmak. Om ni nånsin smakat OLWs stjärnor eller hjärtan, så är det ungefär samma stuk på detta. Fast med lök. Rejält med lök. Men gott är det! Hela påsen försvann på ett kick, och kvar låg jag och bara kippade efter andan.

… Nice.

Det hade blivit en femma om jag inte dagen efter hade andats, svettats och allmänt utsöndrat lök.

Betyg: 4/5