Nyckelord

Brommaplan

Besöker

Ikväll var jag i Bromma och mätte lite. Min penis är lika lång där. Fascinerande!

Haha. Ha. Heh. Nej, jag mätte de olika rummen, eftersom jag var ganska säker på att soffan inte kommer att gå in på det sätt jag vill ha den. Men efter några drag med måttbandet insåg jag att det räcker med råge. Det är t.o.m större än min nuvarande lägenhet, på sina ställen! Mycket nöjd. Och det hela kändes klart bättre idag; kanske handlade allt om att det var så jävla kallt sist. Nu var det inte nyvädrat (jag antar att det var det) utan helt normal temperatur.

Några nackdelar finns dock kvar:

  • Jag insåg att jag är höjdrädd från balkongen. Det är inte superhögt upp; tredje våningen, men jag blev alldeles skakis av att stå där. Trodde inte att min höjdrädsla var så pass illa. Nåväl, det kanske växer bort. Är ju van att bara ha typ tre meter ner.
  • Det finns en spegeldörr till den inbyggda garderoben i sovrummet. Den kärvar lite.
  • Kattlådelösningen jag hade tänkt ha (en HOL-förvaringspryl från IKEA) kommer att bli för stor för att ha i hallen. Jag får köra på bara kattlådan.
  • Bredbandsuttaget sitter som vanligt helt åt helvete till. Nämen absolut, installera det gärna så att det är så nära köket som möjligt, vad som helst utom i närheten av vardagsrummet, där har man aldrig några teknikprylar. Så det får bli skarvsladd-bonanza. Nåväl.

I övrigt kanske det möjligen kan bli bra, detta.

Nu har jag äntligen fått tillträde till lägenheten, och var givetvis där och tog pulsen.

Vore man smart så skulle man kanske låtsas som att det är världens finaste lägenhet, i klass med nån våning i New York. För många handlar ju allt om ”fake it ’til you make it”. Men jag är en ärlig och transparent person, så… det är inte helt utan ångest jag skriver detta. Det var ju ingen dålig lägenhet, men… Nja. Dels var det SVINKALLT därinne. Det kan förstås ha berott på att städarna hade vädrat bara någon halvtimme innan. Dessutom fanns det lite andra småfel; exempelvis att träpanelen bredvid diskmaskinen lossnade när jag försökte titta där bakom. Jag menar, det var ju korkat av mig att tro att man kunde öppna den som en lucka bara för att den hade ett handtag. Silly me.

Nåväl, här kommer Brommaplan the movie. Vad tror ni? Kan det bli bra eller bör jag hänga mig medan jag har en ordentlig lampkrok?

Jag har ju som bekant köpt en lägenhet vid Brommaplan. En tvåa på 54 kvadrat. Jag går visserligen ner tio kvadrat från nuvarande lägenheten, men å andra sidan är det hälften så hög avgift och dessutom… Ja, jag slipper den där förbannades jävla usla och allmänt hemska pendeln. Flytt blir – förutsatt att jag får min nuvarande lägenhet såld – den 31 Januari. Sen tänker jag aldrig mer se åt pendeltåget… förutom när jag ska besöka mormor.

Hur som helst! Jag utlovade bilder, och här är de. Tänk nu på att det alltså inte är jag som har inrett på bilderna. Inte för att dissa någons livsstil eller smak, men det där är… inte min grej. Den nuvarande ägaren är enligt mäklaren ”en ung säljare som tjänar massor med pengar” – lite bratvarning med andra ord. Därav minimalt med möbler men däremot en enorm vinkyl för all Dompa. Nåja.

vardagsrum

Vardagsrummet, där undertecknad med fördel kommer att kunna vräka ut sin lekamen. När jag tittade på lägenheterna stod det mellan denna och en som var en halv trappa upp, men det blev den här (tre trappor upp) av rent pornografiska skäl.

hall balkong badrum

Hallen. Balkongen. Badrummet. Det enda jag inte gillar är väl att badrummet är så litet (jag är van vid ett där det får plats ett badkar). Dessutom anar jag att inte kattlådan får plats nånstans. Herregud! Vad ska jag göra? Tips, någon?

koek

Köket, med så kallad ”öppen planlösning”. Kanske världens fulaste köksbord och stolar. Ska det vara styrelsemöte där eller?

sovrum

Sovrummet. Inget jättefan av fondtapeten, men tapeter har ju i allmänhet fördelen att de inte är permanenta om man inte vill.

Såatteh… ja. Där har vi den. Vad tycker ni? Är det ett pissköp, eller ser det ut som nånting man i nån halvt realistisk verklighet kan trivas i?

Här kommer dock lite positiva nyheter: Det blir flytt! Närmare bestämt den 31 Januari 2014. Då flyttar undertecknad till Brommaplan!

Jag fick lägenheten jag ville ha, en tvåa på 54 kvadrat, efter ganska intensiv budgivning i ett par dagar. Bilder kommer!

Eller ptja, det är ju inte helt bestämt än. Men om allt går som jag vill så blir det så, innan året är slut.

Jag har bestämt mig att jag vill bo nånstans i Bromma. Det är gröna linjen, hyfsat lugnt, och ganska bra rykte. Så idag skulle jag gå på två visningar. Först åkte jag till Abrahamsberg, där det fanns en riktigt fin lägenhet. Men efter att ha inset att den låg typ tio minuter från tunnelbanan kände jag att det fick vara. Jag gick till området, hittade inte ingången, och gick sen hem. Kalla mig Stockholmsbortskämd, men jag tänker inte bo så långt från kommunikationerna. Dessutom gillade jag inte Abrahamsberg, det såg allmänt tråkigt ut.

Så jag åkte en station till, till Brommaplan. Och där kände jag på en gång att jag ville bo! Jag blev kär i Brommaplan efter bara några minuter. Och jag hade ju lite tid på mig, eftersom visningen jag hade dissat låg tre timmar före den andra jag skulle gå på. Så jag satt där och tittade på folk. Givetvis har även Brommaplan en dragspelsgubbe. Och GISSA vad han spelade för melodi? Japp, Gudfadern!

Meningen var att jag skulle göra ett ordentligt ”Min dag i bilder”-inlägg av det här, men för det första så glömde jag bort alltihopa, och för det andra så såg jag helt plötsligt att jag bara hade 6% batteri kvar. Så den här bilden blev allt jag lyckades ta. En Brommaalkis med ett rejält ass crack. Men det är ju inte så illa, det heller!

brommaalkis

Nästa söndag är det två visningar till, så vi får se vilket som känns bäst. Det står mellan tre stycken med varsin nackdel:

  1. En trea som ligger typ en minut från t-banan. Men den har bara ADSL. Alltså inget fiber. Inte ens Com Hem. Då får jag gå från 100 mbit till max 24. Ouch. Dessutom varken tvätt- eller diskmaskin.
  2. En tvåa som ligger tre minuter från t-banan. Har fiber, diskmaskin och tvättmaskin. Men den ligger en halv trappa upp. Jag vill inte att folk ska kunna glo in när jag ligger och power-onanerar i timtal.
  3. En tvåa som ligger tre-fyra minuter från t-banan. Har fiber, diskmaskin och tvättmaskin. Men planlösningen var lite märklig, och den har en enorm köksfläkt som tar förstör öppenheten lite.

Men vi får se. Det ser i alla fall ut som att jag kommer att ha råd med det jag vill.