Nyckelord

bortgjord

Besöker

Visualisera ett stort och förhållandevis tyst lunchrum. Visualisera hur jag sitter för mig själv, bläddrandes bland Instagram.  Visualisera hur jag då plötsligt råkar slå på ljudet, mitt under ett klipp föreställande tre salongsberusade tjejer som flams-skriker ikapp.

Visualisera att alla på mitt jobb nu tror att jag tittade på porr på arbetstid.

Imorgon är det sommarfest på jobbet. Där kommer det att bjudas på Smirnoff Ice, den enda alkohol jag gillar (förutom nån obskyr cider möjligen). Så därför kommer jag att bli lite berusad. Det händer INTE ofta, men ett par gånger om året kan det vara skoj.

Så, på vilket sätt tror ni att jag kommer att göra bort mig?

A) Kissa ner mig på dansgolvet.

B) Ragla fram till chefen och säga: ”Aschå jag vill bara att du schka veta att du är tamejfan min BÄSCHTA vän!”

C) Börja gråta och klaga över min brist på sexliv inför alla kollegor.

D) Allt ovanstående.

Vi tar emot insatser fram till 12.00 i morgon.

Jaha, nu har jag gjort bort mig igen. Jag sitter på jobbet, och nyss var en kollegas konsultchef på besök. Jag förklarade världsvant vad vi gör i vår grupp, medan hon väntade på att kollegan skulle bli ledig.

Detta drog dock ut på tiden, så hon bestämde sig för att skriva en lapp till kollegan, och kom förbi mig för att låna en post-it. Där fick hon direkt syn på den s k ”skapelse” jag ritat överst på högen av post-its.

Hon: Haha… Bajs?
Jag: Eh… Ja… Du vet… Telefon. Telefonklotter. *märkbart generad*
Hon: … Jaså?
Jag: *hoppas att hon inte märker den stora drypande penisen jag ritat ovanför, och av någon anledning inte ritat om till nånting annat som jag brukar*
Hon: Tackar.

Det var en märklig stund. Och första gången en främmande människa sagt ”bajs” till mig efter bara någon minut.

Jag gjorde bort mig idag. Inför både Gud och denna församling. Som tur är så är jag inte religiös för fem öre, så det gör väl detsamma.

Idag är det alla helgons dag, för er som levt i en skokartong hela livet och inte vet om detta. Så därför var jag, mormor och morbror och tände varsitt ljus i minneslunden vid Huddinge kyrka, eftersom morfar dog för snart två år sedan. Det var fint, och vi var snart på väg hem igen, men jag skulle givetvis inte nöja mig utan att först skämma ut mig själv.

Vi hade som sagt köpt varsitt gravljus. Ett tjockt stearinljus med ett mässingslock med hål i. När jag tänt mitt och satt på locket påpekade min morbror att det där locket nog vore ganska varmt. ”Aha, men inte varmt SÅ fort väl” tänkte jag, och var där med fingrarna innan hjärnan hade hunnit reagera och sagt ”nej Daniel, du vill inte känna på det där locket”.

Det var KOKHETT. Det gjorde så IN i helvete ont.

Det hade varit okej om jag sagt ”aj”, och dragit bort fingrarna från locket. Det hade varit lite mindre okej men fortfarande okej om jag skrikit ”aj”, och dragit bort fingrarna från locket. Det gjorde jag inte. Jag skrek ”AJ JÄVLAR” och drog bort fingrarna från locket. Skaran på ca 10 pers som stod vid minneslunden vände sig om och tittade på mig, och jag funderade på vilket land jag skulle emigrera till.

… Så jag har gjort bort mig. Som jag aldrig gjort bort mig förut. Det är ingen fara alls, oroa er inte. Men faktum kvarstår att jag har gjort bort mig något så fruktansvärt. Jag kan aldrig blogga om det, jag kan aldrig berätta om det, jag vill aldrig ens tänka på det igen. Men jag har gjort bort mig. Oh yes.