Nyckelord

Barn

Besöker

Någon har med sin unge till jobbet idag. Få saker stör mig mer än när folk tvunget måste ha med småbarn hit. Ja, jag vet att det kan vara knepigt när man själv jobbar heltid, men man får väl för satan lämna in ungen till mormor och morfar, farmor och farfar, nåt akut-dagis eller hundgård eller vad som helst! Bara inte hit. Det här är ett syndens näste där vuxna diskuterar Musta, geggveck och penispiercingar. Det är inget ställe för ett barn!

Nu har barnet i fråga skrikit ”Jag vill inte!” typ 20 gånger. Jag vill inte heller, kid, men jag måste för att tjäna pengar.

I morse, när jag skulle kliva av pendeln, så gick inte det så bra. Det var alldeles smockfullt med folk, och en tant med barnvagn hade taktiskt nog ställt sig mitt i dörren och planerat att komma in med vagnen innan nån annan fått kliva av. Jag funderade på att gå fram till henne, klappa henne på huvudet, och ge henne en kaka. Sånt intelligent tänkande måste ju premieras liksom.

När jag sedan, 9 timmar senare, stod och väntade på pendeltåget hem uppstod barnvagnssituation nummer två. En annan tant kom gående mot mig, då hon lokaliserat någon vän till henne som stod bakom mig. Jag kände att det var på gång. Jag tittade på tanten. Tittade på barnvagnens hjul. Såg att kursen var alldeles för snäv; det här skulle inte gå. Men ändå vägrade jag att flytta på mig. ”Jag stod faktiskt här först”, tänkte jag grinigt. Och det var inte så att jag tog upp mycket plats direkt, utan jag stod i ett litet hörn av kurens utsida.

Mycket riktigt. BUMP, och så hade barnvagnen rullat över min ena fot. Inte ens en reaktion från tantens sida. Jag övervägde att gå fram och antingen stämpla henne på foten, fisa henne i ansiktet, eller göra en ful min så att barnet i vagnen börjat skrika. Nåt straff skulle hon ju ha, tänkte jag. Men jag lät bli. Jag är en sån god människa.

Kan man bannlysa dessa hemska krigsmaskiner på nåt sätt? Förbjuda dem i alla offentliga sammanhang? Tvinga föräldrar att vara hemma med sina barn tills ungarna själva kan gå?

… my cock.

Skämt åsido. Ibland blir man något uppgiven. När jag kom hem idag låg en legosak i spillror på golvet. Det visade sig att Salahuddin hade försökt klättra upp i bokhyllan, och ta sig in bakom legot. Det hade inte gått så bra, och nu hittade jag det liggandes. Salahuddin själv hade gått och lagt sig nån annanstans, och bara gått från oredan som hunden från spyan.

Varför kan han åtminstone inte plocka upp efter sig?!

Okej, här är ett sånt där inlägg som potentiellt skulle kunna backfire:a rätt rejält. Det skulle kunna tolkas som att jag är pedofil och sitter och googlar ”barntrosor + sexy + pics” på min fritid. Så blir det nationellt ramaskri på bloggen. Kollegorna får nys om det hela vilket gör att jag mister mitt jobb. Min läggning sprider sig som en löpeld vilket snart gör att jag inte kan få ett endaste arbete norr om polcirkeln. Södra polcirkeln alltså.

Efter ett par månaders ofrivillig husarrest, på grund av att pöbeln står utanför lägenheten med högafflar och facklor, kan jag inte längre betala räkningarna och blir vräkt. Under ett försök att snatta grillchips blir jag slutligen arresterad, och dömd till livstids fängelse på vatten och bröd. I kurran blir jag våldtagen av fyra ryska bög-sjömän, får AIDS, och dör.

Men så är alltså inte fallet. Jag satt bara och funderade blott, och kom att tänka på det här med att 11-åringar har stringtrosor nu för tiden. Är det verkligen så? ”Det är ju helt sjukt i så fall”, tänkte jag, och googlade i hopp om att hitta nätbutiker som helt skamlöst säljer sådant. Och några string hittade jag inte, men väl ett gäng ganska suspekta trosformer. Genomskinliga ”hot milk” t.ex. Vad fan är DET? Och varför är skyltdockan gravid om det gäller trosor för barn?

Blir lite äcklad. Låt barn vara barn åtminstone tills de är byxmyndiga. Fram till dess kan de ha grannypanties, och alla grannies kan köpa genomskinliga ”hot milk”-trosor. Perfekt!