Nyckelord

äventyr

Besöker

Idag var vi och åkte Segway, en present från mig till Micaela på hennes första 26-årsdag.

Och det var ju en upplevelse, må jag säga! Jag trodde väl att det skulle bära iväg rakt åt helvete och vara helt omöjligt att styra, men efter fem minuter klarade man det galant. Vet inte riktigt om jag uppskattade alla människors trånande blickar (åt Segwayen, inte åt mig) när man susade förbi, men jag fick åtminstone känna mig som ett riktigt överklassvin i en timme.

segway-daniel

Jag satt hemma idag och funderade. Var sugen på att hitta på något. Ett riktigt äventyr. Så jag bestämde mig för att gå ner till centrum och handla lite middag. Tacos. Japp, så fick det bli!

Nya kalsonger dagen till ära. Ser ni att det står ”man” på dem? Just det! Inget fjolleri här, inte!

Dusch! Det var sjukt svårt att ta kort samtidigt som man duschade, så jag kräver nästan lite applåder här. Kanske lite beröm. Kanske en puss på kinden. Kanske en avsu… Oj, hejsan!

Sen rakade jag mig. Notera gärna det grymt manliga badlakanet i bakgrunden. Notera mindre gärna min Dynamitharry-frisyr.

Färdig, och redo att ge mig ut. Raaawr! Han kan när han vill, den unge Werner.

Solen lyste och fåglarna kvittrade. Det var en sån där dag då man kunde gå i bara t-shirt. Det kändes bra.

Det syns kanske inte så bra här, men det var faktiskt väldigt varmt. Det var det!

Äntligen framme. Eller okej, ”äntligen” kanske är en överdrift. Promenaden tog två minuter. Men ändå! Jag led av svår träningsvärk från att ha spelat tunnelkull på teatern. Visst heter det tunnelkull? Ja, ni vet vad jag menar iaf.

Sen kom det stora valet. Var skulle själva inhandlandet av maten ske? Antingen ”Vi Food Market”, med litet utbud men mindre köande i kassan…

… eller Coop Extra, med enormt utbud och mer köande. Coop har även de fruktade självhjälp-kassorna. *dramatisk musik*

Medan jag stod utanför det lokala thaistället och funderade så kom den här jävla grisen åkandes med en väldig fart. Han svängde in med bilen preciiiiis framför mina fötter. Jag hann tänka ”nu har han blivit sinnessjuk” och backa några steg innan han tvärnitade framför mig. Jag skojar inte, han var max en decimeter från mina ben. Hade jag inte backat hade han klippt mina smalben med kofångaren.

Jag bara stod och gapade ett tag, och funderade en kort stund på om han skulle komma ut och skälla på mig för att jag olovligen stod utanför hans butik eller något, men ut for han utan att säga ett ord. Han började lasta in varor i bilen, och jag stod kvar och bara tittade på honom. Jag ville börja skrika på honom och ställa till med en jävla scen, men lät bli.

Istället stod jag bara med armarna i kors och surade. Dels arg på tjockislöken i bilen, och dels lite irriterad på att jag lät det hela bero.

Sen gick jag och handlade. Coop blev det till slut.

Jag skulle ha en fin gul paprika tänkte jag. Jag gick fram och klämde lite på paprikan (that’s what she said), men märkte snart att den mer eller mindre var möglig. Då blev det ett tvåpack ekologiskt skit istället.

Innan jag handlat klart köpte jag lite lösgodis. Har ni smakat dessa nån gång? De smakar som öronvax! Helt sjukt äckliga är de. Men ändå kan man inte låta bli dem. Själv tog jag en skopa. Vore kanske praktiskt att vänja sig vid smaken, så har man alltid godis till hands sedan… Nej det var äckligt. Förlåt.

Jag skulle bara ta lite godis. Jag inser att jag måste ha en skev syn på ordet ”lite”. Ett kilo blev det allt.

Här har vi dem. De fruktade självhjälps-kassorna. Fy fan! Mitt ansikte blir tomatrött varje gång jag behöver stå där och våndas när jag inte förstår hur maskinerna fungerar. ”Placera varan på packhyllan” säger rösten om och om igen, och jag fattar inte vad jag gjort för fel. Det är ren ondska!

När maskinerna blir självmedvetna och får makten över människorna så vet jag vilken sorts maskin som kommer leda de andra.

Som tur var öppnade en vanlig kassa inom kort, så jag smet snabbt dit och slapp få ångest.

När jag kom hem satte jag mig ner och tittade lite på damfotboll. Det var inte så spännande, så jag begav mig snart för att börja fixa med maten.

Gul paprika och en stor saftig gurka. Mmm-mmm-mm. Damn, girl!

Här ska ni få lära er nånting. Man skär först gurkan i skivor, sedan placerar man en hop skivor som ett torn. Efter det skär man dem på längden, som ett luffarschackbräde.  Snabbt och enkelt.

Lite olivolja i pannan. Ja, stekpannan alltså, aldrig att jag låter olivolja ha kontakt med min nakna kropp igen. Det blev rätt mycket olja, men det var svårt att ta kort och hälla samtidigt.

Sen fräste jag på köttfärsen, medan jag sjöng ”Wake me up before you go-go”. Det ser ut lite som att jag står och stönar rakt ut, förslagsvis på grund av att jag blir påsatt av en man bakifrån. Men jag vill försäkra er om att det inte är så.

Mmmm… Köttfärs… Man häller i någon deciliter vatten också, så blir färsen lite saftigare. Det fick jag lära mig av Hanna #1.

Klart! Alla ingredienser stod på bordet, och…

… det var färdigt att äta. Så det gjorde jag. I timmar, säkert. Gott!

The end!