Nyckelord

ålder

Besöker

Holy fuck. Ibland förvånar jag mig själv med enormt mogna och vettiga beslut.

Jag vill se ”mitt liv är ett skämt” på Kanal 5 ikväll. Men det slutar kl 23.00, och jag börjar 7 på jobbet imorgon. Så jag ska gå och lägga mig istället.

Wow. Bara… Wow.

Ofta är det här med ålder en långsam historia. Man är ett berg som genom eoner av erosion vittrar sönder. Eller något. Men poetiskt lät det. Eller kanske inte ens det. Fuck you! Ni är inte min riktiga pappa! *smäller i dörren och gråter på sängen*

Så var det i alla fall inte idag. Jag kunde faktiskt säga exakt när jag blev gammal. Jag gick direkt från ungdom till gammal, utan att passera vuxen. Det hela hände när jag skulle nedför pendelstationens trappor. Grabben framför mig åkte längsmed barnvagnslisten. Själv gick jag ner. Samt höll i räcket.

… på att jag antingen håller på att bli gammal eller utveckla Alzheimers visade sig idag. Jag köpte lunch på det lokala fiket, där jag köper lunch flera gånger i veckan. Inga konstigheter alltså.

Köpte mig en redig macka och skulle sedan betala den, som så många gånger förr. Stack ner kortet i läsaren, som så många gånger förr. Men idag tog det emot. Jag fick forcera ner kortet. Dessutom kändes det som att det gick ner något djupare än vanligt, jag vet inte riktigt varför.

Det sämsta var nog att kortläsaren inte reagerade överhuvudtaget. Det hände ju ingenting! Jag skulle precis säga ”Vad faan vad den var trög” när jag insåg mitt eget misstag.

Daniel Werner, mental ålder 83, hade med våld tryckt ner kortet uppochned.