Nyckelord

Affärer

Besöker

Jag har en lite larvig grej jag gör när jag är ute och handlar. Gjorde det senast idag faktiskt.

I affären finns det olika sorters kassörskor. Den unga söta typen som söker ögonkontakt, och den gamla fula tant-typen med hårnät och dålig andedräkt. Jag väljer alltid vilken kassa jag ska stå i beroende på vad jag har handlat.

Idag var en sån där dag då jag mestadels handlade onyttigheter. Ett sexpack coca-cola, några minipizzor, två koppar snabbnudlar, senaste fibban… Nej okej, inte senaste fibban, men ni fattar. Saker som signalerar ”hej jag kan inte laga mat och är allmänt patetisk, skratta åt mig”.

När jag köper ovanstående ställer jag mig i kön till de gamla och fula kassörskorna. Jag bryr mig inte ifall de tycker att jag är en slusk. Big deal liksom.

När jag däremot är ambitiös och handlar typ en massa taco-ingredienser, ostbricka eller fullkornspasta ställer jag mig givetvis i de unga kassörskornas köer. Då får de se vilken mästerkock jag är, och vilka vuxna inköpsvanor jag har. Oftast vill de gifta sig och skaffa barn med mig på momangen. Det är just därför jag fortsätter att göra på det här viset.

Sån är jag.