Jag tog ledigt hela veckan för att träna varannan dag. Tränade i tisdags. Haft enorm träningsvärk sedan dess. Känner mig som en gammal farbror.

5 kommentarer

  1. Det är faktiskt bra att träna med träningsvärk, så om jag var du skulle jag ta mig till gymmet ändå. Dessutom så känner du ju inte av den så fort musklerna är uppvärmda så du kommer inte ha ont under träningspasset.

    • Fast är det verkligen så? Vad jag läst så har musklerna brutits ned, och det är under vilan man bygger upp dem igen. Tränar man med värk så bryter man bara ner musklerna mer. Eller?

      • Man kan träna med träningsvärk. Man ska däremot vila den muskelgrupp man tränade i typ 48 timmar så att träna styrka varannan dag är ganska lagom, även om man har träningsvärk. Då har musklerna som brutits ner (för de gör dem) hunnit byggas upp igen. Så länge man inte maxar förstås. Då får man vänta längre mellan muskelgrupperna.

Skriv ett par väl valda ord vettja!