Jag visste att jag gav mig ut på djupt vatten när jag gav mig in på feminism. När jag för första gången på länge ger mig på något slags debattinlägg istället för min vanliga lättsmälta underhållning, så får jag (med all rätt) en hel del spott och spe, och känner att jag inte kan hantera det. Jag blir ledsen. Och vad är det för mening med en blogg som inte kan hantera negativ kritik?

Jag tänker ganska ofta att jag borde lägga ner allt. Det må vara ganska många som gillar bloggen, men deras beröm är inte vad jag egentligen behöver. Jag behöver någon som gillar mig. Inte någon som bara gillar min blogg. Jag känner mig liksom som en apa i en bur, där folk skrattar åt att apan sitter och dricker sitt eget urin. Men sen går de hem och skedar med sina egna familjer, och då finns inga tankar på apan.

Ingen skedar med apan.

10 kommentarer

 1. Vi gillar din blogg för att det är DU som skriver den! DU är ingen apa i en bur för mig iallafall! DU förgyller alla dina läsares liv, och även mitt!

  Och jag tror att de flesta av dina läsare vill förgylla DITT liv, men kan inte riktigt komma på hur! Stor kram på dig!

 2. Hoppas för allt i världen att du inte slutar skriva! Din blogg är något man ser fram emot att läsa. Klart det är drygt med negativ respons, men du har lika stor rätt till din åsikt som de som inte håller med dig.
  Håller btw med dig om det där med arga feminister. Har heller inte förstått grejen med folk som absolut bara måste provocera. Klart man får ha håriga armhålor – om det är vad man trivs med. Hela grejen med någon form av strejk mot all typ av rakning känns så överdrivet. Man orkar ju tillslut inte lyssna på någon/några som skriker ut samma grej om och om igen. Kom med ett vettigt argument istället för att bete sig som snorungar som inte får som de vill.

  Någon kommer att skeda med apan, men denne någon kanske bara sitter fast i bilkö eller väntar på ett försenat flyg någonstans i världen just nu.

  • Hm. Vettiga argument… för vadå? Kvinnors jämställdhet i samhället? Kvinnors rätt till sin egna kropp? Många är rädda för feminism för att de helt enkelt inte vet vad det är, men det kan man enkelt råda bot på.

   Det var ingen som gav Daniel negativ respons, han fick absolut inte utstå ”spott och spe”. Men man kan inte alltid hålla med, så är det ju bara. Och lika stor rätt som han har att tycka och tänka på sin blogg, lika stor rätt har folk att komma med andra åsikter och synpunkter.

   • Vettiga argument för allt det man står för. Jag tycker att det borde vara en självklarhet att kvinnor och män är jämställda i samhället och allt det där, men jag tycker fortfarande inte att man måste göra hysteriska aktioner så fort det kommer upp en grej på löpsedlarna. Man får ha hur mycket hår man vill, det får alla, men det jag inte gillar är folk som argt måste ”sluta” raka sig bara för att det är den senast debatterade feministfrågan. Nästa vecka är det något annat som folk ska vara alldeles uppe i. Det gör att man tar hela grejen mindre seriöst, tyvärr. Feminism är viktigt men när det börjar likna en tonårsfluga på internet känns det som att det blir mindre allvarligt taget av folk.

    Precis det jag skrev, att han har lika stor rätt till sin åsikt som de som inte håller med honom. 🙂

 3. Håller med M.
  eh…..avsugningar? can’t we get to know eachother first?;P

 4. Kul att lite hår kan väcka så mycket känslor, hysteri och debatt.
  Jag kan känna att jag lika lite vill ha mitt eget könshår intryckt där nere som killens jag har sex med. (jag vet, sjukt onödig och långsökt kommentar helt utan humor MEN jag rår inte för att jag har grav autism, dyslexi, demens och en släng av stumhet och dumhet)

  Haters gonna hate.

  Ps. Ingen skedar med mig heller, det är bara obehagligt!

 5. Michael Jackson skedade säkert med apan..men..ja. Hmm..too soon?

  Bloggen är väl en del av dig? Så om vi gillar bloggen så gillar vi dig med. Du är gillad, så enkelt är det.

 6. Roligaste bloggen jag läst, precis hittat hit så sluta inte skriva nu ;D

Skriv ett par väl valda ord vettja!