Nu är lägenheten såld! Mäklaren har haft ett helsike de senaste dagarna, med fyra personer som ingen velat lägga accepterat pris. Men så plötsligt ringde ett femte par och lade ett bud. De andra drog sig ur. Så snabbt som attan skrevs det papper, och nu är flytten i alla fall ett faktum!

Nackdelar: Jag måste ligga ute med två månaders avgifter till föreningen, á 5001 kr styck. Dessutom måste jag ringa banken och lösa mina bundna lån, vilket lär gå på en sisådär 15 000 kr.

Fördelar: Det blir flytt! Och jag har gått med 515 000 kr vinst (efter mäklarens arvode) på den här lägenheten. Thank God för Stockholms skeva bostadsmarknad.

Lite trist att det inte blev budgivning, men hur som helst fick jag skiten sålt.

4 kommentarer

  1. Härligt! ser fram emot hemma-hos-reportage på bloggen när du flyttat in!

  2. Couq on Feis Svara

    Härligt! Grattis till både den ekonomiska och levnadsmässiga vinsten att flytta från Huddinge till Brommaplan, det är ju ändå ett ganska stort kliv uppåt och typ en garanti för ännu en ekonomisk vinst på lägenheten i framtiden!

  3. Grymt bra vinst ju, även för det området. Glöm inte reavinstskatten på 30% bara, och undersök verkligen noga vad du har rätt att göra avdrag för för det är verkligen alltmöjligt. Jag fick 70k i prel. reavinstskatt men fick ner det till 18 efter att jag upptäckte hur mycket jag kunde dra av för.

    • Den är väl på 22%? Och man får uppskov på det till nästa gång man säljer. Men tack för tipset, ska kolla upp allt det där. Vet att jag får dra av mäklarens arvode (40k) och eventuella renoveringar, men det är nog allt.

Skriv ett par väl valda ord vettja!