boken

Okej, jag har tänkt på en sak. Ni kanske inte vet det här, men jag håller på att skriva på en bok. En bok som är tänkt att bli nån slags självbiografisk, självutlämnande kavalkad av mina kärleksmässiga fadäser genom åren. Absolut inte menat som något självömkande, utan som humor som ibland kanske kan få det att hugga till lite i hjärtat (eller få folk att tycka jag är patetisk, det finns den sorten också). Precis som den här bloggen, tänker jag mig. ”Dissar vi minns” är i alla fall arbetsnamnet.

Jag skrev säkert en tredjedel av boken runt 2009-2010 men sen lade jag det hela på is eftersom jag dels inte kände ork efter jobbet. Och dels för att jag blev så fruktansvärt självkritisk. Jag har ju som bekant inte världens bästa självkänsla eller dito förtroende, så jag fann mig själv med att plötsligt känna att boken blev skit. Verkligen skit. ”Ingen kommer att vilja läsa detta. Varför försöker jag ens?”

Nu har jag dock fått upp ögonen för projektet igen, och har fått en idé. Kickstarter! För er oinvigda är det en sida där man kan berätta om sitt projekt för att få bidrag för att förverkliga det hela, mot att bidragsgivarna sen får ett exemplar av det projektet handlar om. Så jag tänkte att jag helt enkelt startar en insamling för detta projekt. Om man gillar bloggen och tror att en bok skulle kunna bli kul så bidrar man med valfri summa, och bidrar man med en viss summa eller mer så får man ett exemplar av boken. Jag har ju verkligen ingen aning om hur många som skulle vara intresserade av det här, och jag förväntar mig ju knappast en halv miljon på 30 dagar. Men tänk om jag kunde få ihop tio tusen eller något; det hade underlättat enormt!

Pengarna skulle gå till att få boken publicerad och tryckt (planen är senast till våren), till korrekturläsning, research och annat jox, samt inte minst som ren motivation. Jag vet att det finns folk som skulle köpa boken, men inte ALLS hur många. Om låt oss säga hundra personer aktivt låter mig veta att de är intresserade av boken genom att bidra med lite pengar till dess realisation, då blir det sen väldigt svårt att påstå att ”ingen kommer att vilja läsa detta”.

Så… Vad tror ni? Kan det vara en idé?

14 kommentarer

  • Jag tycker inte att det är något tiggande om man förklarar varför man vill ha finansiering till sitt projekt, vad pengarna ska gå till, samt vad man får för pengarna.

   • Om det blir en bok ja. Och om jag ger pengar till tiggarna på stan kanske nån av dem kommer hitta botemedlet mot aids, cancer och demens.

    • Ja du får väl se om det blir en bok eller ej. Jag måste inte bevisa nåt för dig, men jag har alla ambitioner att göra klart allt inom ett år.

  • Har du aldrig hört talas om kickstarter eller crowdfunding? Att säga ”tigga genom blogg” och dissa sånt är ju sååå tidigt 2000-tal, darling. Passé.

   Jag tror din bok skulle hamna i samma genre som texterna Martina Haag/Fredrik Backman skriver, lite lättsamt, personligt och pinsamt. Och sånt läser folk när andan faller på. 🙂

 1. Osexigt att klaga i kommentarer, tycker jag då. Kickstarter är väl en jättebra idé! Jag skulle lätt förhandsköpa via det. Dessutom brukar man väl betala tillbaka om man inte får ihop tillräckligt.

  • Åsikt efterfrågades och åsikt gavs. Ge du lillkillen lite pengar så han kan köpa legobitar. Men är du intresserad av att knulla Danne kan du nog göra det utan att betala

   • Haha. You so funny. sir. Och jag tror inte att hon har något större intresse av att ligga med mig, däremot kanske av att köpa min framtida bok. :)))

   • omg pms much? Du kan ju helt ärligt inte ha mycket til liv? Sitta och spendera din tid på att skriva dryga och elaka kommentarer till någon som du uppenbarligen inte gillar. Låter patetiskt..

 2. Tycker jag låter som en jätterolig ide och jag hade lätt velat läsa den, men du kanske ska förklara mer hur man gör om man vill skänka pengar för jag gick in på kickstarter och sökte efter ditt projekt men det fanns inte?

 3. Tycker det låter som en bra idé! Behöver du hjälp med korrläsning kan jag göra det gratis 🙂 Brukar hjälpa en del vänner som skriver till tidningar och så.

  När jag gick på gymnasiet gjorde jag en bok som projektarbete. Den fick jag tryckt via Universitet (i Linköping). Tror jag betalade 1000:- för 10 böcker. De tyckte de va kanonkul att få hjälpa till med projektet. Då hjälpe de till o kolla layout, hjälpte till med omslag, skickade ut ett provex för slutlig genomkoll innan tryckning. Kanske finns möjlighet till hjälp om du kollar där du bor om de finns nå liknande?

  Försöker man aldrig får man aldrig veta om det går!

Skriv ett par väl valda ord vettja!