Jag har fått det som heter afte. Det är en liten blåsa i munnen, som svider något så förbannat. Har fått det några gånger förut, och det brukar gå över på en vecka eller två. Tydligen är det en autoimmun sjukdom, vilket innebär att det är kroppens eget immunförsvar som attackerar fel prylar. Det är alltså ingenting jag fått för mina synder, eller för att jag legat med getter eller ätit bajs eller liknande. En autoimmun sjukdom. Alla på det klara med det? Daniel Werner är varken zoofil eller koprofag? Okej? Bra.

Hur som helst. Jag köpte Oralmedic, ett nytt läkemedel som består av bland annat svavelsyra. Då ska tydligen blåsan försvinna efter en behandling, men med nackdelen att det gör ont som fan. Vuxna karlakarlar har tydligen skrikit rakt ut av smärtan. Jag bestämde mig för att undersöka det hela, och här är filmen. Ursäkta den dåliga fokusen, men att filma sig själv med iPhone är en styggelse.

Notera den brännande känslan och min reaktion vid 00:30. Priceless. Men vadå… Jag har aldrig påstått att jag är macho.

PS. I skrivande stund är det ungefär ett dygn efter behandlingen. Smärtan är helt borta, och blåsan håller på att försvinna. Jag rekommenderar alla att testa Oralmedic, om ni är lika modiga som jag.

6 kommentarer

  • Daniel Svara

   Jag blev förvånad! Över att det gjorde så satans ont. 😀

   Men det var ju över väldigt fort.

 1. jag provade nyss och trodde seriöst att jag skulle svimma…att föda barn är inget i jämnförelse…fuck it hurts…hoppas det funkade nu bara men vete fan om jag pallar att göra det igen alltså

 2. Brukar rekommendera patienter att spraya Xylocain på aften 20-30 min innan de använder Oralmedic för att slippa den svimfärdiga svedan (Xylocainspray är dock receptbelagt) alt. att man löser upp en Alvedontablett i en liten mängd vatten och sen baddar aften med den vita alvedonlösningen mha en tops. Lokal smärtbedövning fungerar ofta bättre än systemisk på ett litet munsår eller ex tandvärk.
  Har fått veta att Oralmedic tyvärr slutat säljas på vissa apotek i landet men går fortf. att beställa på familjeapoteket.se vilket är jäkla tur då det är det enda som har god och långvarig effekt.

 3. Lillydilly Svara

  Vad är ni för mesar!:-) Den här medicinen är ju underbar, ett mirakel skänkt från ovan! Tänk om den hade funnits i min barndom. En behandling och sen är den vidriga Afte-blåsan borta! Jag njuter av smärtan för att jag vet att det funkar!

Skriv ett par väl valda ord vettja!