Eller ptja, det är ju inte helt bestämt än. Men om allt går som jag vill så blir det så, innan året är slut.

Jag har bestämt mig att jag vill bo nånstans i Bromma. Det är gröna linjen, hyfsat lugnt, och ganska bra rykte. Så idag skulle jag gå på två visningar. Först åkte jag till Abrahamsberg, där det fanns en riktigt fin lägenhet. Men efter att ha inset att den låg typ tio minuter från tunnelbanan kände jag att det fick vara. Jag gick till området, hittade inte ingången, och gick sen hem. Kalla mig Stockholmsbortskämd, men jag tänker inte bo så långt från kommunikationerna. Dessutom gillade jag inte Abrahamsberg, det såg allmänt tråkigt ut.

Så jag åkte en station till, till Brommaplan. Och där kände jag på en gång att jag ville bo! Jag blev kär i Brommaplan efter bara några minuter. Och jag hade ju lite tid på mig, eftersom visningen jag hade dissat låg tre timmar före den andra jag skulle gå på. Så jag satt där och tittade på folk. Givetvis har även Brommaplan en dragspelsgubbe. Och GISSA vad han spelade för melodi? Japp, Gudfadern!

Meningen var att jag skulle göra ett ordentligt ”Min dag i bilder”-inlägg av det här, men för det första så glömde jag bort alltihopa, och för det andra så såg jag helt plötsligt att jag bara hade 6% batteri kvar. Så den här bilden blev allt jag lyckades ta. En Brommaalkis med ett rejält ass crack. Men det är ju inte så illa, det heller!

brommaalkis

Nästa söndag är det två visningar till, så vi får se vilket som känns bäst. Det står mellan tre stycken med varsin nackdel:

 1. En trea som ligger typ en minut från t-banan. Men den har bara ADSL. Alltså inget fiber. Inte ens Com Hem. Då får jag gå från 100 mbit till max 24. Ouch. Dessutom varken tvätt- eller diskmaskin.
 2. En tvåa som ligger tre minuter från t-banan. Har fiber, diskmaskin och tvättmaskin. Men den ligger en halv trappa upp. Jag vill inte att folk ska kunna glo in när jag ligger och power-onanerar i timtal.
 3. En tvåa som ligger tre-fyra minuter från t-banan. Har fiber, diskmaskin och tvättmaskin. Men planlösningen var lite märklig, och den har en enorm köksfläkt som tar förstör öppenheten lite.

Men vi får se. Det ser i alla fall ut som att jag kommer att ha råd med det jag vill.

6 kommentarer

 1. teachingbirds Svara

  Diskmaskin kan du ju alltid sätta in själv i den lägenheten utan, och den med fläkten, det kanske går att byta fläkt?

 2. 3 givet de andras nackdelar! Inget internet och full insyn, nej tack!

 3. Tycker tredje valet låter bra! Kul om du flyttar dit, då kanske vi stöter ihop på tunnelbanan någon gång 🙂

 4. saladgoesfat Svara

  Varför sikta på en trea? Jag skulle helt klart köpa en större tvåa om jag var du.
  Även om man blir två senare i livet så tycker jag en trea är för stor, man behöver oftast inte det sista rummet (om man nu inte ska ha barn inom en snar framtid)

  Av dessa tre tycker jag helt klart numero 3!

  🙂

 5. HAHAHA! Åååh, herregud vad jag dog av skratt när jag läste om att power-onanera i timtal. Det var liksom HELT oväntat!

Skriv ett par väl valda ord vettja!