För några månader sen skrev jag det här inlägget. En lång rant om hur jag tycker att vissa tjejer har en ganska äcklig syn på de fördelar de har när det kommer till nätdejting. Och absolut, man kan diskutera huruvida det bör klassas som fördelar eller nackdelar, hela den här grejen att tjejer i regel får massor av mail från sugna killar. Många män är konstiga äckel, det är inget nytt. Men inte alla. Vissa vill bara ha lite kontakt. Även dessa ratas på ett cyniskt och arrogant sätt.

Och idag läste jag det här inlägget, på Nanna Johanssons blogg.  Nanna är vad jag förstår nån sorts serieritare och krönikör, med en touch av feminism. Hon är tydligen nybliven singel och har således registrerat sig på en dejtingsajt. Så långt inga problem, vi ska alla den vägen vandra (om vi nu inte föredrar att sitta på krogen och pimpla). Men redan efter någon veckas medlemskap har hon börjat hänga ut mail från medlemmar.

Att man hänger ut otrevliga killar är helt rätt. Killar som kommer med sexuella anspelningar direkt efter ”hej”? Go for it! Killar som beter sig allmänt hotfullt? Absolut. Skit ska skit ha, så är det ju.

Men vad har egentligen den här killen gjort för ont?

Kille: Hej, måste säga det du redan vet, att du är jävligt snygg! 🙂
Nanna: Ja. Min far måste ha varit tjuv, eftersom han tog himlens vackraste stjärnor och satte dem i mina ögon.

Eller den här?

Kille: Kan jag vara något för dig?
Nanna: Det beror på. Föredrar du ”normalt” sex, utan bruk av t.ex clownskor? I så fall är jag inte intresserad.

Eller… Den här?

Kille: Tjaaa, allt bra med dig ikväll? Härlig bild du har, nice nice! 😉 Vad har du för dig då?
Nanna: Just nu umgås jag med min katt pluppan. Hon vill också hälsa på dig. Jag lyfter upp henne så hon får skriva själv. Här kommer hon: lmjkn xzcds
Kille: Haha! 😉 Hej Pluppan! Vad har du pysslat med ikväll då hottie?
Nanna: sdffsdb mölm,,, dfdvf nkn

Eller varför inte den här killen? Vad har han gjort för fel, mer än att han inte skrivit ett tillräckligt långt brev för att tilltala Nanna?

Kille: Sugen på att chatta?
Nanna: Okej, om du lovar att svara ärligt vad jag än frågar dig.
Kille: Självklart, förväntar mig detsamma av dig. Det skulle vara ganska tråkigt och meningslöst om vi satt här och ljög för varandra. Eller?
Nanna: Precis. Så, första frågan: Vad står det för siffror på ditt VISA-kort (inkl. de tre sista på baksidan)?

Sure, jag kan se det roliga i svaren. Även jag har sån där ”humor” som man ska ha nu för tiden. Men skrattet fastnar lite i halsen när det ändå känns som att det är en ganska tråkig människosyn som ligger bakom. Eller kanske snarare manssyn. Eller åtminstone man-på-internet-syn. Ja, många män på internet är dumma i huvudet. Men vissa söker bara lite kontakt. Man kan ju faktiskt tacka nej på ett snällt sätt.

Till de tjejer det berör: Bara för att ni är bortskämda med internet-uppmärksamhet så får ni inte tappa er ödmjukhet!

12 kommentarer

 1. Hon hänger ju inte ut någon eftersom att hon har tagit bort namn och bild… Just sayin.

 2. Daniel Svara

  Nä, det är förvisso sant, fel ordval från min sida. Men hon förlöjligar män generellt, även de som bara vill söka kontakt på ett ganska oskyldigt vis. Det är lite trist, tycker jag.

 3. Nu fick jag prestationsångest, jag har inte sådär många kontakter att skryta med. Betyder detta att jag är en man?

  Jag får erkänna att det är vissa saker jag drar mig för och det är när jag ser bloggar skriva av denna tjej eller hon-den-där-som-skriver-till-seriemördare. Jag gillar inte grisar, vilket kön de än må vara.

 4. Mest väntade inlägget jag någonsin sett dig eller någon annan skriva. Lysande!
  Men klargör gärna, det här är inte okej men det är fine för dig att blogga om tjejer som skriver till dig på dejtingsidor? Det är inte ”hänga ut” på samma sätt?

  • Daniel Svara

   Du får gärna peka på ett tillfälle då jag har hängt ut, eller ens skrivit om, en tjej som skrivit till mig på en dejtingsajt.

   Enda gången jag vet att jag skrivit om nåt i närheten är tjejen från Darkside, som ville hitta en slav som kunde dammsuga och ge henne pengar, men det var endast eftersom hon var så grymt otrevlig (och lite för att hon hade rätt skeva krav). Jag hycklar dock inte, eftersom jag inte säger något om att Nanna skriver om de killar som beter sig så mot henne.

 5. Tja, till exempel så skrev du ut hennes användarnamn samt drev med hennes vikt vilket känns en aning mer elakt än något Nanna gjorde i sitt inlägg.

  Sedan klargjorde du att detta skedde på ett BDSM-forum, så faktumet att hon var burdus och letade efter en slav känns inte alls ur linje med vad det communityt rimligen kan vara till för.

  • Daniel Svara

   Att jag skrev ut hennes namn var en engångsföreteelse, blev lite förvånad att jag själv hade gjort det, men förmodligen var det för att jag tyckte att hon var så otrevlig. Hade Nanna skrivit ut namnen på de som betett sig illa hade jag inte sagt ett dugg om det. Hur som helst, läser man mina gamla inlägg, så har jag annars ALDRIG skrivit ut personuppgifter på folk jag bloggat om.

   Och jag skrev ”min korpulenta dominatrix och jag” som titel på inlägget, samt kommenterade att hon, av hennes bild att döma, var kraftigt överviktig. Inget av detta är att driva om hennes vikt i min värld. Nä, jag tyckte inte att hon var attraktiv, men det är mer en personlig åsikt och inget jag sammanlänkat med hennes vikt med någon form av hånfullhet.

   Och… nej. Att det sker på ett BDSM-community rättfärdigar kanske att hon letar efter en slav, men inte att hon var otrevlig och förolämpade mig. Jag tror och hoppas att även BDSM-människor kan vara trevliga och artiga.

   Det Nanna pysslar med är, enligt mig, systematiskt förlöjligande av män som skriver till henne för att de är intresserade. Det är ok om det gäller idioter; det är inte ok om det gäller icke-idioter. Att hon under flera dagars tid beter sig likadant visar en ganska hemsk människosyn (eller som sagt, kanske snarare manssyn). Hon sätter sig själv över dem, de är bara saker för henne.

 6. Alltså jag förstår henne, hur många torftiga och intetsägande meddelande lär hon inte stövla igenom dagligen?

  Att man skriver något oskyldigt är knappast liktydigt med trevligt, hennes svar tolkar inte jag som elakt. Bara snarare en brud som är trött på de vanliga standardfraserna.

  Nätdejting är egentligen helt på tjejernas vilkor som inte händer så ofta på andra områden. De får fönstershoppa och sen om de tycker det var intressant så langar de en kommentar.

  Sen kan jag tycka att alla var ytliga som koncentrerade sig på hennes profilbild än att exempelvis prata om hennes presentation eller frågor om henne själv?

 7. Jag är kanske lite sen på bollen men saksamma. Jag förstår inte riktigt vad Nanna skriver som är förlöjligande och/eller förolämpande mot männen. Hon driver snarare med sig själv och till skillnad från de som initierade kontakten så visar hon sin personlighet och humor (någonting som faktiskt definierar henne). Om männen i fråga inte uppskattar ett svar som är skrivet på ett sätt som visar hur hon är som person så är hon väl inte deras kopp te? Det är en dejtingsajt och inte en stödgrupp. Jag kan inte se några tecken på en taskig människosyn i hennes responser. Däremot tycker jag att det är intressant att du säger att det är okej att vara ”taskig” mot idioter men inte mot icke-idioter, oerhört luddiga begrepp. Vem bestämmer vad som är idioti? Förutom du då.

  PS Din rubrik på det här inlägget är ljusår elakare än någonting Nanna skrev då du faktiskt går till personangrepp (till skillnad från henne), bara något att tänka på när du sitter där högt uppe på din häst. DS

  • Daniel Svara

   Jag tycker icke att jag är elak, då min rubrik bara spelade på att Nanna beter sig som ett svin. Folk som beter sig som svin förstår jag är singlar.

   Absolut inget personangrepp annars, förutom detta inlägg vet jag inget om henne, hon är säkert en fullständigt underbar människa.

 8. Pingback: Nanna Johansson | Daniel Werner - Den unge Werners lidanden

 9. Pingback: All publicitet är bra publicitet, right? | Daniel Werner - Den unge Werners lidanden

Skriv ett par väl valda ord vettja!