Var god far åt helvete, Tradera.

Igår satt jag och slösurfade lite planlöst, timmarna mellan sömnen och till-jobbet-åkandet. Bestämde mig för att ta en titt på Tradera, för att leta fräna samlarprylar som lagts upp av okunniga personer, som jag sen kan sälja för tusentals kronor på ebay (förra månaden köpte jag två statyer för 5 000 kr – kan bevisligen sälja dem på ebay för 10 000 styck).  Men det var då jag såg det. FÖRFALLEN FAKTURA stod det i röda bokstäver i ett hörn, så jag gissade att det inte var så bra. Det visade sig att Tradera hade skickat ut en faktura den 31:a.

Eller skickat ut och skickat ut. De hade meddelat, via siten, att det fanns en faktura att betala. Inget brev, inget mail, bara ett kallt antagande att jag skulle se texten på sidan. Eftersom jag inte hade hängt där på ett tag så hade jag såklart missat att betala. Vilket jag åtgärdade ca FEM SEKUNDER efter jag såg meddelandet. Betalningen var bokstavligen en knapptryckning bort.

”Whatever” tänkte jag i min grova naivitet, och tänkte inte mer på den saken. När jag sen skulle till jobbet slog jag ett öga i brevlådan (jag har såna där New York:iga postboxar i foajén) på vägen ut. Och mycket riktigt hade det kommit ett inkassokrav på skiten. Förstås.

inkassokrav

Alltså: Är det rimligt att saker går till inkasso innan man fått en påminnelse eller nånting via andra medier än själva webbsidan? Och är det rimligt att inkassobolaget ska ha 120,12% mer än ursprungsbeloppet bara för att skicka ett papper? Visst, det kunde ha varit som biltullarna, där man kan missa en betalning på 20 kr och få en påminnelseavgift på 500 kr. Det är ett påslag på 2500%. Men staten ska ju ha sitt (oj, nu är det två inlägg i rad som jag kritiserar samhället – insatsgruppen slår in dörren vilken sekund som helst).

Som tur var så var inkassobolaget hyfsat resonliga och jag slapp betala. Men ändå! Vad fan!

Skriv ett par väl valda ord vettja!