msnyaliv

Varför? Bara… varför?

”Mitt ex, det lilla livet, kanske borde ha läst detta” åsyftade inte att hon på något sätt gjorde nånting fel i vårt förhållande. Vi hade bara två vitt skilda personlighetstyper. Varför måste jag, på grund av en misstolkning av ett inlägg, bli straffad med denna information? Jag hade redan råkat se nån sorts pussbild med henne och den nya karln i en gammal Facebook-status. Det räckte där. Jag ville helst inte veta hur bra han är och hur dålig jag var.

Jag kan inte påstå att jag saknar att vara tillsammans med M, men nånstans gör det väldigt ont att höra såna saker.

Jag är väl en självömkande person, bara. Varför kan jag inte få vara det? Varför ska folk känna sig tvingade att kommentera och kritisera mig som person? Och om jag nu framstår som icke-feministisk ibland, gör det mig verkligen till en person som förtjänar spott och spe? Varför vill folk ständigt lägga ord i munnen på mig? Varför vill folk sitta och bestämma att jag därför har ett kvinnoförakt? En blogg som till 80% är skriven i syfte att roa, definierar den mig som person?

Jag har aldrig tidigare haft så stor lust att bara lägga ner alltihop. Jag vet att jag är en bekräftelsebehövande person, men bloggen känns inte värd det längre. Jag får alldeles för lite positiv kritik jämfört med hårda ord. Det är helt enkelt inte kul längre.

16 kommentarer

 1. Elin M Maskros Svara

  Jag himlade med ögonen åt den komentaren (på riktigt)
  Så dryg, onödig och löjlig!
  ”Visa respekt” ppfffffsssksjsuuwuwuuridiir!!!!!!!!

  Du är bäst Daniel!

 2. Såklart den definierar dig som person i läsarnas ögon, det är den som representerar dig och dina tankar. Men du, ta bort kommentarerna eller gör dem obligatoriskt länkade till FB. Alla kritiska kommentarer kommer inte försvinna men något mer grundade får man väl tro att de blir. Så hätska kommentarer som de från Fröken Gävle (som jag antar är en bekant till ditt ex som vill vara anonym) lär ju inte dyka upp i första laget.

 3. sofie helander ^^ Svara

  Fortsätt blogga!!! Hon är så jävla negativ å aggressiv… Du är grym med dina inlägg!! 😀

 4. Jag vet inte. Jag läste också din ”Mitt ex, det lilla livet, kanske borde ha läst detta” som en antydan att :

  a) Hon är ’liten’, alltså inte lika mycket värd eller lika bra. ”Det lilla livet” används liksom aldrig i annat sammanhang än att tala ner till folk, som ”gubbe lilla” eller ”lilla vännen”.
  b) Hon ’borde ha läst detta’ – eftersom hon uppenbarligen inte är intelligent nog att förstå sig på saker själv och behöver utbildas för att bättre ta hand om dig.

  Jag ser inte hur det du sa var självömkande, utan det verkade bara handla om att klanka ner på ’det lilla livet’. Jag förstår varför folk anser att du framstår som anti-feministisk; kommentarer som ”det lilla livet”, snack om hur du är en sån ”nice guy” som därför förtjänar flickvänner, frågor som ”ligga?” – som reducerar kvinnor till sexobjekt – och andra tendenser. Visst; det är skrivet på en blogg som roar folk, men du förstår väl varför folk får för sig att det är en spegling av din personlighet?

 5. Du kan ju alltid moderera kommentarerna och inte släppa igenom något du inte gillar, eller så ändrar du helt enkelt det du inte gillar till ”Daniel du är bäst!1!”

 6. Vilken jävla kalabalik!

  Hur lång tid det tar att släppa en relation och gå vidare är individuellt och du har all rätt att känna och tycka precis vad du vill efter M.
  Men, även om du kanske inte direkt ”hänger ut” henne kvarstår det faktum att det senaste halvåret har en väldigt stor del av ditt bloggande handlat om någon annan än digsjälv.
  fröken Gävle må föra liv som en jävla dåre, men det finns ändå en poäng i slutet med ”Visa respekt!”.
  Men vad vet jag; M kanske är helt på det gröna med rollen som exet i rampljuset och om så är fallet är ingen skada skedd.

  Dessutom måste jag hålla med om att ”det lilla livet” känns som en gannska unken kommentar. Jag ser framför mig en manlig förståsigpåare, 50+, som får höra fakta från en yngre kvinna: ”Hon tror sig kunna dethär, det lilla livet. Håhå-jaja.”
  Jag ser det dagligen i mitt jobb och det är tämligen tröttsamt.

  Med det sagt:
  Lägg inte ner bloggen. När det är kul är det riktigt kul. Lägg mera fokus på matlagningsvideos, dragspelsremixer och din kommande flytt.

  • Tack! Du kommer alltid med konstruktiv kritik, jag gillar’t! 🙂 Och det blir mer matlagning och roliga grejer när jag flyttat.

   (Jag är ibland sämst på att svara på kommentarer, men bättre sent än aldrig.)

 7. Alltså, ”det lilla livet” tycker inte JAG är ett dugg förminskande. Jag kanske har fel på den punkten. Jag tyckte mest det lät smågulligt, jag är inte en person som kör med ”nämen LILLA gumman…”-jargong.

  Och jag vet ju inte vad M tycker, men hon var helt cool med att vara omnämd när vi var tillsammans. Det är kanske inte samma sak längre, förstås. Men hon var en del av mitt liv, och då bloggen är min dagbok är det naturligt att hon är med ibland.

  Hur som helst, Korven har rätt i att jag ska fokusera mer på den roliga delen av bloggen. Men känsloaspekten av mig finns ju där också, och då är det lätt att jag verkar bitter, självömkande och kanske ibland smått icke-feministisk (men det ser jag inte eftersom jag inte ens menar så). Och då blir det skäll på en gång, vilket gör mig anti att ta mig upp igen och skriva nåt kul.

  Jag vet inte, det blir en ond cirkel bara. Tappar lusten för att blogga. Känner redan att det mesta jag gör är tråkigt, och när det dessutom kommer flaming för det blir det för mycket. Jag får nog ta en funderare på hur det ska bli med detta.

  Tack till alla som peppat lite iaf.

  • Tvättbjörn Svara

   Jag håller med om att din blogg har varit mer självömkan än humor den senaste tiden, men du behöver inte sluta blogga för att du har fått lite haters.

   Det kommer alltid finnas någon som stör sig på det du skriver.

 8. Välj ett namn Svara

  Folk har åsikter om allt, hur man klär sig, hur man beter sig, hur man äter, you name it. Ska man ta hänsyn till alla dessa åsikter blir det inte mycket kvar av den person man egentligen är. Men eftersom jag liktväl skriver här har jag också en åsikt och den består av att jag tycker att din blogg är som mest intressant när du skriver om de dåliga bitarna i ditt liv. Det behöver inte vara roligt. Var dig själv.

  • Alltså. ”Laugh and the world laughs with you. Weep and you weep alone.”
   För att uppnå viss balans i livet (och i bloggen!) kan det ibland vara vettigt att hålla vissa saker inom sig. Allting måste inte nödvändigtvis ventileras.
   Visst ska man vara sig själv, men att älta sina problem mer än nödvändigt för alla i sin närhet är inte vidare konstruktivt.

   Därmed inte sagt att inte även jag tycker de ’dåliga bitarna’ är intressanta. De ger bloggen karaktär och personlighet. Hur rolig är det att läsa en blogg (eller för den delen umgås med någon) som bara är mellanmjök, nytt schampo och hejcon-bacon?
   Dessväre tar dessa ’dåliga bitar’ lätt övertaget då det oftast är dessa som får mest [negativ] uppmärksamhet.

 9. Jag vill bara skriva; Daniel, din blogg är den enda bloggen jag läser. Jag kom in på din blogg, av en ren slump sedan för drygt ett år sedan. Sedan dess har jag i alla fall läst den en gång per vecka. Du skriver sjukt kul. Du har ett sätt att förhålla dig till dig själv som jag gillar och din humor är oftast klockren. Försök att inte lägga alltför stort värde på kommentarer som den du fick, som posten handlar om. Jag vet att det är enklare sagt än gjort.

 10. Jag gillar din blogg just pga din öppenhet och ditt mod att kunna skriva om allt(och såklart din humor). Sen håller jag inte med dig i allt du skriver, bla om feminism, kvinnosyn m.m, men tjena! That’s life! Det är ju förbannat bra att vi tycker olika, att vi kan diskutera med varandra utan att slänga glåpord hit och dit.
  Det är roligt att se att du vågar mer i sociala situationer och jag önskar dig all lycka. Skit i de sega kommentarerna, kämpa på med det sociala så tror jag mycket kommer att lösa sig.
  Ha det!

  • Tack för det! Just feminism-grejen ligger mig varmt om hjärtat, eftersom jag tycker att klimatet är så hårt i Sverige idag. Det är ganska ofta en väldig ”antingen är du med oss eller så kan du fara åt helvete”-ig jargon gällande feminism på nätet. ”Fittstim – mIn kamp” tog upp just det där igår (mycket bra program för övrigt).

   Det behövs fler som kan respektera andras åsikter och känna ”That’s life” om man inte håller med om allt. Jag menar, jag är ju grymt för jämställdhet, det är en självklarhet. Men många tycker inte att det räcker, folk bestämmer sig för att jag är nån sorts total antifeminist för att jag ibland har skrivit att jag ogillar Nanna Johansson, eller nåt random bittert.

 11. Som den kvinna jag är så skulle jag bli rent pissförbannad av att bli kallad ”det lilla livet”.
  Det är FRUKTANSVÄRT nedsättande att bli kallad något sådant. Även om DU inte ser det på det sättet så kanske du måste tänka efter hur ANDRA kan uppfatta den saken. Faktum är att om du skulle ha sagt något sådant till mig i riktiga livet hade du ganska troligt fått en rejäl hurring av mig.
  Du är ingen kvinnohatare på något sätt, det är väldigt tydligt, men du objektifierar kvinnor i princip hela tiden. ”Ligga?” som du konstant skriver visar på att du tycker att kvinnor inte bör ”användas” på något annat sätt än sexuellt. De är objekt för dig. Det är också därför du aldrig får några vettiga svar när du skriver sådant till tjejer. De blir helt enkelt djävulskt arga på dig. Vi får stå ut med så jävla mycket skit i övrigt att man inte tycker en kommentar som ”Ligga?” är roligt…

  Så snälla, lev inte bara i din egen värld, titta upp och fundera på om det du skriver kanske gör någon ledsen innan du trycker på ”skicka”.

  • Nä, nu får du skärpa dig. Jag ser INTE kvinnor som objekt. Det är din åsikt att du kanske tolkar det så, men så är det inte. Så vänligen uttryck dig inte som att detta är en objektiv sanning.

   Så snälla, lev inte bara i din egen värld, titta upp och fundera på om det du skriver kanske gör någon ledsen innan du trycker på ”skicka”.

Skriv ett par väl valda ord vettja!