Nu har det gått lite framåt gällande flytten till mer centrala breddgrader.

 • Beställa en värdering av lägenheten. – Check!
 • Värderas till så mycket som jag hoppas på, eller mer. – Check!
 • Få lånelöfte hos banken. – Check!
 • Packa ner alla nördprylar, styla lägenheten och allt annat djävulskap.
 • Beställa fotografering och publicering på Hemnet.
 • Hitta en lägenhet jag gillar.
 • Inte bli överbjuden allt för mycket.

Lägenheten värderades till ungefär vad jag hoppades på, så jag verkar ha gjort en hyfsad vinst sen jag köpte den 2008. Förhoppningsvis kan jag då använda vinsten till kontantinsats för den nya lägenheten. Det känns dock ganska tungt att inte ha en enda bundsförvant när det gäller den här flytten. De flesta i min familj verkar vilja att allt ska vara som det alltid ha varit, och tror att jag kommer att bli skuldsatt över öronen om jag försöker mig på ett lite tyngre lån.

Micaela var åtminstone peppad, och någon att diskutera med. Jag skulle behöva ett bollplank liksom. Nu får man göra allting själv. Men det kanske är sånt jag behöver lära mig att klara av.

3 kommentarer

 1. Tycker det låter som en god idé. Du har ju redan en lägenhet med lån du skött, du kommer få en vinst, du har säkert sparpengar, du vill göra det. Do it. Skit i tråkfamiljen. Om du inte trodde du skulle ha råd skulle du inte göra det, right?

  Låter spännande! Tänk vad hemnet-porr du kommer surfa. ^^

 2. Familjen är alltid så. Samma var det då jag skulle flytta till Stockholm eller då jag skulle flytta till eget. Du måste göra som du själv önskar. 🙂

 3. Flytta is teh shit. Nystarten det ger är nästan alltid värd besväret. Go for it!

  Hursomhelst. Ta alltid bankens varderingar med en nypa salt då de alltid säger det du vill höra.
  Försök istället kolla upp vad lägenheter i ditt område Säljs för; inte vad de är värderade till eller vad de läggs upp för.

Skriv ett par väl valda ord vettja!