Jag brukar inte skriva om politik, eftersom jag alltid får så mycket skit då. Men de senaste dagarna har det uppstått en liten komisk situation i Konungariket Sverige, så jag bara måste kommentera det hela.

Bakgrund: Den avdankade f.d Boppers-sångaren (det är väl vad jag förstår nåt slags rockabilly-band av och med gubbar) Peter Jezewski uppträdde på Sverigedemokraternas sommarfestival i Sölvesborg, där han öppet förklarade att han sympatiserar med partiet. Han skulle också medverka i en julshow på hotellet Best Western Gustaf Fröding i Karlstad. Men när de fick veta att Peter var en sån där Sverigedemokrat krävde de en offentlig ursäkt, vilket han vägrade. Så de avbokade alltsammans, vilket Peter enligt egen utsago förlorade en halv miljon kronor på (det låter som ett enormt gage för en julshow i Karlstad, men okej).

Alltså, jag lägger ingen värdering i de olika ståndpunkterna, men jag tycker generellt att man ska få rösta på vilket parti man vill utan repressalier. Samtidigt är SD-frågan lite känslig (årets underdrift), så jag kan förstå att hotellet blir nojiga.

Men till följd av avbokningen har de fått utstå Drevet™. Horder med människor, som antingen är SD:are eller som bara är för åsiktsfrihet, har avbokat sina framtida vistelser på hotellet (och andra hotell med samma ägare). Så nu har hotellet pudlat totalt, och tagit tillbaka allting, bett Peter om ursäkt. Det blir julshow ändå!

… Och vad händer? Drevet™ kommer från andra hållet! Horder med människor från det andra lägret, dvs de som tyckte att det var bra att han kastades ut, börjar istället att avboka sina framtida vistelser på hotellet. Och nu tycker båda sidor att Best Western Gustaf Fröding är patetiska som inte kan stå för vad de tycker. HAHA! Är inte det här – oavsett vilket läger man håller med – ganska lustigt? Damned if you do, and damned if you don’t.

gustaf-froding-hotell

Skriv ett par väl valda ord vettja!