Häromdagen köpte jag ett spel till Playstation. Ett spel som inte finns i Sverige, och som jag inte spelat på många år. Det funkar tyvärr bara på mitt PS1, så varken PS2 eller PS3 gjorde någon nytta i det här fallet. Så, jag pluggade i mitt gamla Playstation och började spela. Efter ett tag kom det en filmsekvens, och eftersom konsolen är så fruktansvärt gammal så börjar lasern bråka när det är tunga filmer som ska födas fram.

Spelet hängde sig. Först sa jag ”näää…”, sen sa jag ”du skämtar”, och sist sa jag en lång ramsa av svordomar.

Jag vet av vana att konsolen sakta men säkert tar sig igenom filmen om man låter den stå och tugga ett tag. Så det gjorde jag. Jag lade handkontrollen på golvet och gick och bajsade istället. När jag suttit där en stund, och läst min relativt nyinköpta bok om Star Wars-lego, hörde jag ett högt  brummande genom väggen. Det var så högt att det lät som att alla väderstreck bestämt sig för att rikta ren ondska i ljudform mot mig där jag satt. Jag tittade på klockan. Hon var halv ett på natten.

”Vad är det för JÄVLA idiot som borrar vid den här tiden” sa jag högt för mig själv, ty jag har en tendens att prata med mig själv när jag är ensam – vilket jag nästan alltid är. Jag reste mig från toalettsitsen och gick runt ett tag och försökte lokalisera vilken av mina grannar som blivit sinnessjuk. Några steg in i vardagsrummet såg jag vad som hänt, och grannarna var genast friade från alla misstankar.

Kan ni lösa mysteriet?

Svar: (Det här hade jag velat skriva uppochned, precis som i gamla Kalle Anka-tidningar, men det får gå ändå.)

Filmen i tv-spelet hade tuggat sig fram några sekunder till, ända fram till en stor explosion. Under explosionen i filmen var spelet programmerat att låta handkontrollen börja vibrera, för att man som spelare skulle känna sig lite extra involverad i vad som skedde på skärmen. Sen hade spelet fastnat mitt under explosionen, så det som lät var min handkontroll som vibrerade med full kraft mot parkettgolvet.

Epic fail.

3 kommentarer

  1. Åh jag talar med mig själv, ensam eller icke:p
    Dessutom har jag gjort sådär med handkontroller många gånger och en gång med en sexleksak också:p

Skriv ett par väl valda ord vettja!