visachipIbland hatar jag mitt liv litegrann.

I skrivande stund har jag nyss kommit hem från att ha varit nere och handlat middag. McDonalds! Gud så gott, right? Det var bara det att… det blev ingenting. Anledningen är att mitt VISA-kort har gått sönder; chippet fungerar inte längre. Tydligen är dessa chip ömtåligare än vingarna på en trollslända, så att ha haft kortet i plånboken har tydligen förstört det totalt.

Okej, jag fick väl några föraningar om att det började ge upp när chippet bråkade i Coops snabbkassor häromdagen, så det till slut fick komma en kassör och hacka sig in i snabbkasse-systemet och slå in mitt kortnummer för hand. Det kändes som jag gjorde nåt olagligt; som att jag försökte ta mig in i The Matrix på något vis. Men efter att skrivit på kvittot så verkar det som att jag var off the hook. Inga SWAT-teams utanför lägenheten.

Men så idag gick jag alltså till McDonalds, och tänkte att jag skulle få äta där. Jag väntade i värmen. Jag beställde vad jag skulle ha. Jag bad om läsk utan is. Jag sa ”tack”. Jag var en duktig pojke. Sen skulle jag betala. Och det gick inte. Oavsett hur många gånger jag tryckte ner det där satans kortet så sa terminalen åt mig att försöka igen. Inte ett öre kontant hade jag, och naturligtvis går det inte heller att dra kortet som på den gamla goda tiden. Nej nej, denna funktion har försvunnit till förmån för de allsmäktiga chippen! Men om chippen slutar funka, ja då är man fucked.

Till slut kom kassörskan tillbaka, och försökte hon också. Hon böjde och vickade på hela kortet, som om hon försökte komma åt kortterminalens G-punkt. Men icke. Till slut sa hon åt mig att gå till närmaste bankomat och hämta ut pengarna kontant istället. Så det gjorde jag, medan min mat väntade. Men bankomaten sa samma sak. ”Fel på kortet – PIIIIIIIIIIIIP!

Efter två försök gick jag hem, hungrig och arg som ett bi. Nu tröstäter jag gammal skagenröra direkt ur burken.

Jag är medveten om att jag låter extremt tjock när jag sitter och fullkomligt rasar över det faktum att jag inte fick äta på donken, men vad fan. Jag hade siktat in mig! Hör ni det? SIKTAT IN MIG!

3 kommentarer

  1. teachingbirds Svara

    Men, det måste ju för sjutton gå att slå in kortnumret även på donken? Det gjorde det iaf på min tid..

  2. Kan berätta att det går alldelles utmärkt att knappa in kortnummer för hand. Du borde stått på dig. Mvh Butiksanställd

Skriv ett par väl valda ord vettja!