Jag registrerade mig på en av nätets många dejtingsajter häromdagen. Jag vet, förlåt, jag tycker ju egentligen att alla såna ställen är fullständigt vidriga, men samtidigt så händer det så otroligt lite i mitt liv ibland. Åtminstone om kvällarna. Nåja, det tog bara några dagar, sedan svor jag återigen på att aldrig sätta min fot på ett sånt ställe igen.

Anledningen är människorna. Alltså, jag FATTAR inte. De är som skyltdockor. Finns de överhuvudtaget på riktigt? Alla har en rejäl uppsättning modellbilder i olika poser. Alla skriver att de har ”skinn på näsan” och ”båda fötterna på jorden”. Jag menar, herregud. Alla som inte spenderat för lång tid i en lägenhetsbrand har skinn på näsan. Och alla som inte tvingats amputera något efter samma brand har båda fötterna på jorden.

Dessa eviga klyschor liksom. Det är ungefär som Gillette Venus-reklamen som gick för några år sen. Ni vet, Gillette Venus? Rakhyvlar för kvinnor. I en reklamen var det ett tjugotal modelltjejer som galant svängde på deras nyrakade och gyllenbruna ben på nån jävla brygga. Assexigt tycker säkert vissa. För mig framstod de som… saker. Som ett hav av barbiedockor utan vare sig skavanker eller egna åsikter. Helt perfekta, på ett dåligt sätt. Bleh! Och så är det på dejtingsajterna.

Men! Jag är inte den som är den, så jag skrev lite fina anekdoter till en sisådär tio tjejer som var potentiellt intressanta. Det var två som svarade, resten läste brevet, tittade min profil, och vände på klacken. Den ena tjejen svarade ”hehe”, och redan där insåg jag att det inte var någon mening. Den andra tjejen pratade jag lite med på MSN. ”Woohoo! High score! Ligga!” osv. Nä, faktiskt inte. Min utförliga studie med ett stickprov på hela en person visar att de är precis likadana där.

Daniel:
*tokvinkar*
Random tös:
hehe hejhej
Daniel:
Hur står det till i afton?
Random tös:
hehe de e bra. sj?
Daniel:
Härligt att höra! Jo tack, det är fint med mig, slötittar lite på program X och äter godis. Vad gör du? 🙂
Random tös:
hehe typ inget

Gah. Förstår ni vad jag menar? Jag är kanske inte världens roligaste stå-i-centrum-och-underhålla-människa, och jag har säkert mina riktigt tråkiga stunder också. Men jag är hyfsat social, och jag tror nog att jag generellt är ganska rolig att prata med. Men vad är det där för något? Det är ju ingenting. Det är ju inte en tillstymmelse till social kompetens, eller ens intresse att prata med mig. Antingen det, eller så cybersexar hon redan med tio andra uppumpade greker som hann före i nätraggandet.

Nej. Jag vill faktiskt slå ett slag för intressanta diskussioner, det är iaf något som är viktigt för mig om det ska finnas nån chans till dejtande.

13 kommentarer

 1. Finns det inga bokklubbar man kan joina..? Där slipper du förmodligen dessa fantastiska genier som tror att ord bara kan bestå av antingen konsonanter ELLER vokaler, inte både och…

 2. Jag tror du råkat ut för en jävla massa otur, det finns djupa tjejer också(och nej inte "djupa" på det sätte, naughty boy) ^^

 3. det här var ett roligt inlägg! en åsikt som understryks av ett exempel (msnkonversationen).

  hursom: ge inte upp. det kommer.

 4. Vad hade du förväntat dig? :/ tjejerna där är inte ute efter förhållande utan bekräftelse, vilket såklart inte är samma sak.

  Jag fick nyss en inbjudan på Fisbok om en singelkväll inne i stan nu på torsdag, tänkte att jag kunde tipsa dig om den, kan ju knappast skada. http://www.facebook.com/#/event.php?eid=269810142

 5. Det är min upplevelse att de flesta killar agerar så där också. Dvs använder samma konversationsskills som mina syskonbarn gör, de i 8-14 års åldern dåra. Tråkigt att höra att det gäller för tjejer också. Vissa folk är helt enkelt inte skolad för att passa in i internet.

 6. Om du vill höra något meningsfullt så är det dumt att leta bland tjejer. Så sluta klaga på flickorna deras genetiska förutsättningar hindrar de för att bidra med något. Det finns en anledningen till att män kom till i form av en mutation mot XX.

  XX var totalt befriad från logiskt tänkande, så om du vill ha något meningsfullt så tar du och plockar hem några läderböger från Ungern !

 7. Haha! Jag har även jag prövat lyckan på olika dejtingsajter. Har väl inte gått så bra, men det har troligtvis mer att göra med mig än de tjejer som finns därute. Jag var nämligen aldrig riktigt engagerad i att vara inne så mycket på de där sidorna. Då får man väl skylla sig själv, antar jag. 😉

 8. En kille började snacka med mig på en dejtingsajt för att jag råkade välja ett namn på ett gevär. Han är lastbilschaffis. Kul typer, kul typer.

  T o m guido-grabbarna från Jersey Shore är roligare.

 9. Haha bra skrivet! Jag håller med dej i allt till 100%!

  Vet inte hur många meningslösa tomma konversationer jag haft med tjejer på diverse dejtingsajter. Jag har inget problem med att någon inte vill prata med mej men jag förstår inte varför dom ska sitta o bara ge korta meningslösa svar när en själv försöker vara social, rolig o hålla en givande diskussion. Vill ju bara slita tag i dom ruska runt och skrika gaaahhh i deras öron…

  Minns på den gamla goda modemtiden då ordet dejtingsajt inte existerade utan allt bara hette community. Då var internet ett alternativ att träffa tjejer om man inte gillade köttmarknaden på krogen. Men nu i och med att internet har blivit så populärt så har köttmarknaden flyttad in på internet också. Alla tjejer söker bara bekräftelse med sina "sexiga bilder" och har sina orimliga krav-listor på sina profiler zzz.

  Vill tacka för en jättebra blogg! Man får många skratt och känner igen sej i mycket du skriver.

  • Daniel Svara

   Exakt! Är man totalt ointresserad så är det bara att låta bli att svara, alternativt säga det direkt. Inte gå med på att prata på msn eller liknande, och sen sitta och så indiskret som möjligt visa hur tråkig de tycker att man är.

   Och tack för de fina orden, kul att du gillar't! 🙂

Skriv ett par väl valda ord vettja!