Nu har tydligen City Gross börjat sälja alkohol, vilket Systembolaget tycker är skandal. Herregud! Moralpaniken är total! Just nu står de i debatt från Almedalen och förklarar att det är viktigt att all alkohol säljs via dem, eftersom det finns tusentals barn som lider av att deras föräldrar dricker för mycket, och genom att de har monopol kan de säkerställa ett ansvarsfullt drickande.

Kanske den största mängd skitsnack jag hört sedan bajamajan uppfanns. SJÄLVKLART vill Systembolaget ha monopol, så de får roffa åt sig så mycket pengar som möjligt! På vilket sätt menar de att de kämpar för mer ansvarsfullt drickande? För att de slänger ut en reklam nån gång om året, där de meddelar att det är dåligt att köpa ut till sina barn? Sätt en vit lapp på förpackningen istället, precis som på cigaretter. Problem solved!

Systembolaget är ganska strikta vad gäller att låta märkbart berusade personer handla hos dem. Men detta tror jag nog att City Gross också kan fixa, de får väl ha vakter som kan avvisa personer. Jag menar, klarar KROGARNA av det så kan väl vilken hillbilly-dräng som helst göra det.

Det är inte så att jag vill promota alkohol; jag är ju själv praktiskt taget nykterist. Men det stör mig när Systembolaget inte kan berätta vad det egentligen handlar om.

fyllo-asfull-somnat

Skriv ett par väl valda ord vettja!