Man skulle kunna tro att det här handlar om missnöjda grannar, men nä. Mina grannar är grymt nöjda med mig, förutom pensionärkärringen som tvunget ska bära ut alla kartonger och ställa i foajén (ja, mitt hus har en foajé!) om de inte är hopvikta tillräckligt bra. Det känns som att det finns en sån människa i alla bostadsrättsföreningar.

Hur som helst. Det handlar om expanderbultar som sitter i taket. De tidigare ägarna var nämligen stora fans av att hänga upp TVn. Således finns det fyra fula bultar som hänger ner från taget, och som verkar omöjliga att få bort.

skruvar-i-taket

Någon som har en idé om hur jag får ut dem? De går att skruva på, men de går bara runt. Spika upp dem går inte (dessutom går de väl igenom parketten hos grannen ovanför – då lär man bli bjuden på Gevalia om något). Dra ur dem med våld eller ännu mera våld går inte heller.

Idéer? Bara att bränna ner hela huset eller?

3 kommentarer

  1. teachingbirds Svara

    Såga av dem. Typ enda alternativet om de inte gjorde som man ska och borrade hålen djupare än nödvändigt, så man kan slå in dem. Kapa precis intill taket, hellre få med lite tak än låt dem sticka ut. Spackla ojämnheterna. Måla.
    Bäst vore om man kunde få ut dem lite, lite först så att man kan peta in lite efter kapningen. Vinkelslip är att föredra, då tar det typ 2 sek per bult, men det funkar väl säkert att såga för hand med metallsåg om man orkar och inte har en vinkelslip!
    Eventuellt kan ni testa att slå på sidorna, liksom höger först och sen vänster osv, och se om den går av, men risken är att den ändå sticker ut sen om den går av så.

Skriv ett par väl valda ord vettja!