Nu har jag äntligen fått tillträde till lägenheten, och var givetvis där och tog pulsen.

Vore man smart så skulle man kanske låtsas som att det är världens finaste lägenhet, i klass med nån våning i New York. För många handlar ju allt om ”fake it ’til you make it”. Men jag är en ärlig och transparent person, så… det är inte helt utan ångest jag skriver detta. Det var ju ingen dålig lägenhet, men… Nja. Dels var det SVINKALLT därinne. Det kan förstås ha berott på att städarna hade vädrat bara någon halvtimme innan. Dessutom fanns det lite andra småfel; exempelvis att träpanelen bredvid diskmaskinen lossnade när jag försökte titta där bakom. Jag menar, det var ju korkat av mig att tro att man kunde öppna den som en lucka bara för att den hade ett handtag. Silly me.

Nåväl, här kommer Brommaplan the movie. Vad tror ni? Kan det bli bra eller bör jag hänga mig medan jag har en ordentlig lampkrok?

14 kommentarer

 1. Fuck yeah. Skoj att du filmade! 🙂
  Ska du ha ett köksbord i köket? Om inte; släng ut det stora åbäket till kyl och köp låga kyl+frys som du ställer brevid varandra. Låt bygga en skiva som omsluter det hela.
  Låga möbler = Bra feng shui.
  Also, dendär stenen på fondväggen i köket går låss på en sisådär sjuhundra spänn per kvadrat. Money well spent? Errm.

  • Thanx! :’) Vet inte vad jag ska känna riktigt. Att det var så jävla kallt känns nog värst, men det har förhoppningsvis sin förklaring. Bor ju högst upp, vore weird om det vore svinkallt.

   Ska nog ha ett köksbord, fast ett litet. Inte så haj på det där med feng shui. 😀

 2. teachingbirds Svara

  SLUTA OBSESSA, that’s an order. I princip ingen är totalt nöjd med allt i en ny lägenhet, och det allra mesta går att fixa, om inte idag så imorgon! Och bara en pointer, balkongytan ingår inte i kvm.

  • Haha, ska försöka. Men faktum är ändå att jag går från en 90-talsstandard till 40-talsstandard. Gnäller inte, det finns inte så mycket att välja på om man vill bo i Bromma eller närmare stan, det mesta är från senast 1945. Men det märks att det var andra tider.

   Inte? :O Han som fotade min lägenhet sa det. Åsjutton!

 3. Tycker den verkar nice 🙂
  Fick iaf inte samma känsla som när jag var och kollade in min lägenhet när vi fått nycklarna ”Fy fan, ska jag BO här?!?!” Blev dock bättre när vi hade tapetserat lite och fått in våra möbler 😉

 4. Lägenheter ser ju alltid risig ut utan möblemang. Gillar planlösningen för köket, även om det kan bli lite påfrestande att ha köket i anslutning till ett annat rum. Tänker på att stekos etc sätter sig i möbler och så…

  • Jag har liknande planlösning där jag bor, and i löööv it!
   Så länge du inte steker bacon tre gånger om dagen utan fläkt är det inga problem.

   Daniel. Överväg att ställa soffan mitt i rummet, som en avgränsare mellan ”vardagdsrummet” och köket. Att ställa samtliga möbler utmed väggarna är, liksom för höga möbler, ganska kass feng shui 🙂

   • Faaast om jag ställer soffan som en avgränsare så har jag ingenstans att ha tv-bänken, det är en väggmonterad variant. Och soffan är dessutom ENORM. 🙂

    • Show me. Skissa upp en tämligen skalenlig ritning som förklarar ungefär hur du har tänkt placera ut möblerna. 🙂

     Btw. Borde inte du springa runt och bära lådor nu?

 5. Kul med videoinlägg! Mer sånt:) Tycker lägenheten var fin ju!

 6. Tvättbjörn Svara

  Nice lägenhet! Jag gillar planlösningen, men toalettutrymmet är skamligt litet. Jag bor i studentrum i korridor och har ett större badrum.

  När ska du flytta? 🙂

  • Allt jag tagit in av alla kommentarer här är ”men toalettutrymmet är skamligt litet. Jag bor i studentrum i korridor och har ett större badrum”. Jag är en hemskt pessimistisk person. Nåväl, jag får hoppas att jag kan trivas där ändå. :’)

   Flyttlasset går 8/2 iaf, så blir det lite flytt under hela helgen där.

   • Tvättbjörn Svara

    Du kommer säkert att trivas! Det verkar vara ett lugnt område och lägenheten har ju inga oöverkomliga brister. 🙂

    Åhå! Du får lägga upp en video när du har installerat dig ordentligt så att vi som läser får se hur det blev! 😀

Skriv ett par väl valda ord vettja!