Alltså, är det någon mer som irriterar sig på den där reklamen för Libresse? Ni vet, de nya tampongerna som man vrider för att öppna eller whatever. I reklamen sitter tjejen och glaserar cupcakes (sånt som kvinnor alltid gör) och killen spelar nåt krigsspel på Playstation 3 (sånt som män alltid gör).

Tjejen blir irriterad av allt oljud, går fram och rycker kontrollen ur händerna på sin pojkvän, och släpper sedan hela konsolen från fönstret. Sen får hon ett ansiktsuttryck som tydligt signalerar att det hela inte var helt genomtänkt men att killen fick skylla sig själv. ”It’s your period. Be twisted!” uppmanar reklamen sedan rikets unga kvinnor.

På Libresses hemsida står det: ”Vi vill uppmuntra tjejer att våga vara TWISTED och uttrycka alla delar av sin personlighet”.

Vad i hela helvete, tänker jag. Mens och allt som hör det till må vara ett djävulens påfund, och jag vill inte byta med er, men det är fortfarande ingen anledning att bete sig som ett grottmongo. Ni kvinnor som läser detta; tycker ni på riktigt att PMS och mensvärk är en ursäkt till att vara dumma i huvudet? Ni på Libresse; gör ni det?

10 kommentarer

 1. Jag tycker oxå att den reklamen är lite väl överdriven, vis de känns som man blir knivhuggen när man har PMS men slänga en PS3 genom ett fönster??? WTF!!

 2. Okej, jag har (för alla otroligt intresserade) äckelont överallt den där förbannade perioden i månaden och skulle inget hellre än vilja ligga hemma och kräkas eller operera ut min egen livmoder, MEN jag beter mig tamefan inte som nått lättretligt fjortismongo för det. Herregud, varför uppmana tjejer till att bete sig illa bara för att vi har mens? Det har vi väl haft i alla tidsåldrar? Jävla feministcrap att få det att verka som att man kan göra vad man vill bara för att man läcker blod.

  Ha, det låter nästan som om jag hade ett PMS utbrott nu, men så är faktiskt inte fallet. 😛 Jag är twisted alla dagar i månaden och behöver inte skylla det på något^^

 3. Man ska inte lita på reklamer med blått blod. Eller könsstereotypa roller. Det som gör mig mest förbannad är att någon fjantig CW och reklambyrå fått massor av pengar för det och (i min hjärna) suttit kring ett bord på 9-mötet och varit hur glada som helst över deras påfundighet..

  Be twisted. Ja gud så kul! Åh, slänga ut spelkonsoller genom fönstret. Det kan ju alla kvinnor relatera till!!

  Tror dock inte att det är feminister som slängt ur sig denna reklam..

 4. Jag är fullständigt övertygad om att det inte är feminister bakom reklamen. Feministers främsta mål är ju att sudda ut vidriga onyanserade könsroller som visas i just den reklamen. Och Daniel, till din fråga ”Ni kvinnor som läser detta; tycker ni på riktigt att PMS och mensvärk är en ursäkt till att vara dumma i huvudet?”. Vem har sagt att vi gör det? Självfallet tycker vi inte det.

  • Daniel Svara

   Ingen har sagt att ni gör det. Därav frågan.

   Och jag vet att det finns kvinnor som anser att de får bete sig lite som de vill när de har PMS/mens.

 5. Helt stört.
  Vad fan tror de om oss egentligen?
  Sådär får man väl alltid bete sig?! :O

 6. Gillar din blogg, Daniel! Ang Libressereklamen har den stört mig länge. Jag får associationer till 1800-talets mentalsjukhus, där ”hysteriska” kvinnor ansågs sjuka eftersom deras livmödrar var i ”obalans”. Hysteria är grekiska för ”livmoder”). Termen har sitt ursprung i de gamla grekernas föreställning att livmodern kunde vandra runt i kroppen och förorsaka olika sjukdomsliknande tillstånd. ”Hysteri” var fram till 1900-talet läkarvetenskapens benämning på en typ av psykiska störningar, som ansågs vara kvinnliga störningar och därav benämningen ”hysterikor” för drabbade kvinnor.
  Det är inga feminister som har gjort den här reklamen, det är raka motsatsen. Det är personer som vill slunga kvinnorna tillbaka till forntiden.

Skriv ett par väl valda ord vettja!