Häromdagen blev jag – som flera gånger förut – dissad på grund av min längd. Det hela började med att jag småpratade med en tös på nätet. Hon var någonstans från landets mitt, och vi kom ganska bra överens redan i ett tidigt stadium. Hon var rolig och hon tyckte jag var rolig; det brukar vara en bra början. Något sorts intresse uppstod från vad jag förstod bådas håll. Vi pratade om allt från misslyckade dejter från förr till hur larvigt det är med folk som spelar svårflirtade.

Och det var då den kom. Frågan som alltid kommer när intresse finns. Jag vet vad frågan betyder, och jag vet hur avgörande svaret är.

”Hur lång är du?”

Om man nätraggar på någon som man fått så pass intresserad att han eller hon ställer den frågan, då är man hemma. Då har man halva, eller t.o.m en stor del av hela, inne. Men man kan inte riktigt ropa hej än, åtminstone inte i mitt fall. Misslyckandet är alltid bara några siffror bort. Dels beroende på hur lång kvinnan är, och dels beroende på hur stor vikt hon lägger vid det.

I det här fallet var hon ett gäng cm längre än jag, och då försvann intresset lika fort som det kom. Detta på grund av mitt allra största komplex. Något som varit jobbigt i större delen av mitt liv, ända från mellanstadiet då jag blev kallad Lill-Daniel, till mitt relativt vuxna liv då jag inte får idka köttsligt umgänge på grund av kortvuxenhet. Tyvärr spelar det ju roll, och jag vet om det. Jag är vad jag är för något. En halvfigur. En tvärhand hög. En brakskit lång. En midget at best.

Ja, mina damer och herrar. Det är sanning. Jag är endast 171 cm kort.

23 kommentarer

 1. Men LOL..att de ens finns sånna människor, de väl inte längden som avgör om man trivs ihop..eller är jag bara naiv önsketänkare?

 2. Jag är 172 cm lång men lider inga större komplex av det. Kan du inte skriva på din presentation att du är 171 cm lång och att folk som lägger stor vikt vid längd snarare än personlighet inte behöver höra av sig? Då slipper du få upp förhoppningarna när någon längdfixerad tjej skriver.

 3. Perfekt längd enligt mig som är 162cm! Jobbigt med för långa killar bara 😉 så 171cm är perfekt när man ska stå och pussas och kramas, sen tkr jag inte längden spelar nån roll 🙂

 4. Daniel Svara

  Det är inget kul att bli raggad på av anonyma töser. Då kan man inte stalka fram dem på Facebook. 🙁

  Men ändå, tack!

  • Haha 😛 bara kul 🙂 Vi har pratat dock verkade du inte vara så intresserad 🙂 Stalkar din blogg iaf för att den e så bra 😉

  • Daniel Svara

   Har jag redan visat mig ointresserad så sjönk ju spänningen lite. Men ändå! 😀

 5. Haha jo iofs! 😛 Synd! 🙂 Hade gett dig en ärlig chans iaf 😉

  • Daniel Svara

   Jag vet ändå inte vem du är, så det blir lite knepigt att svara så mycket närmare om saken. 😀

   • Det vet jag väl 😀 Kul att retas lite 😉 hehe. Jadu, du får väl gå igenom din msn lista och fundera lite ^^

 6. Hehe 😀 Va roligt ^^Menmen som sagt, dt gör nog inget att du inte vet vem jag är 😉 Hare gott igelkott! 😉 :*

 7. Det är töntigt, men jag är likadan.
  Jag är 176 och har jag en kortare kille så känner jag mig som en jätte, tjock och lång liksom.
  Har säkert ngt att göra med att jag har världens sämsta självförtroende 😀

 8. Men 171 är ju inte superkort. Är själv 160 och föredrar kort än långt;-) testa ställ dig på en pall i badrummet… Det blir jättekonstigt och allt känns jätte lågt:-)

 9. Hittade din blogg och tjejer som stör sig på att du är 171 är inget att ha iallfall. Jag som endast är 144 har lyckats hitta en man och ja det är lite svårare att hitta en person som inte bryr sig om såna saker men när man väl hittar en så vet man att man har hittat ett guldkorn! Lycka till i jakten och jag är säker på att du kommer hitta någon 🙂

 10. Oj såg visst att du skrev detta för ett år sen, jaja lite vimsig får man vara ibland.

Skriv ett par väl valda ord vettja!