Jag är lite småstressad om dagarna, sådär undermedvetet där man går och grubblar.

Anledningen är att jag vill flytta. Byta upp mig lägenhetsmässigt. Jag vill komma närmare stan, slippa pendeln, gå ner i avgift (just nu betalar jag 5000 spänn i månaden till föreningen, which kind of sucks), och eventuellt få en trea om möjligt.

Problemet är bara att det är mycket som måste klaffa för att det ska gå.

Dels måste jag beställa en värdering av lägenheten. Dels måste den värderas till så mycket som jag tror, men inte alls är säker på, att jag kommer att få – annars kommer jag inte kunna köpa en lägenhet i den prisklass jag vill ha. Dels måste jag beställa nån sorts flyttförsäkring så jag slipper betala dubbla avgifter. Dels måste jag hitta en lägenhet jag gillar. Och dels måste ingen bjuda över mig.

Ja, jag vet, det är I-landsproblem allting. Så stäm mig då! … Eller nej förresten, gör inte det, jag behöver pengarna.

1 kommentar

  1. alltid ett stort projekt att byta bostad men många mäklarbyråer gör en riktig värdering gratis åt dig, samtliga mäklarbyråer kommer ut på plats och tittar och gör en grov värdering gratis åt dig. Skit i flyttförsäkring, vad det nu är, även om du åker på dubbel avgift för en överlappande månad är det säkert billigare. Nöt på hemnet och bjud på flera bostäder, har du bra kontakt med mäklaren och har lite tur brukar man ofta tillslut kunna köpa utan budgivning vilket för det första givetvis kan (men inte behöver) bli billigare men framför allt är det smidigare.

Skriv ett par väl valda ord vettja!