Här har vi avdelningen ”Inlägg som får vissa människor att sluta läsa min blogg totalt”. Men då får det väl vara så.

Först och främst: Jag tänker inte rösta på SD. Jag är inte SDare. Jag är inte rasist, nazist, antifeminist, kvinnohatare, långtradare, kanot, dräng eller nånting annat. Däremot är det tragiskt att man ska behöva klargöra det överhuvudtaget. Jag önskar att man kunde få tycka som man vill utan att riskera vänskap, relationer, bloggläsare (just det!) och i vissa fall tillochmed sitt jobb.

Snart är det ju EU-val, och alla partier skickar ut valsedlar och gör reklam. Alla partier utom ett får ha sin reklam oskändad. Sverigedemokraternas reklamaffischer klottras ner, och på twitter ser jag hur Özz Nujen glatt meddelar att han har stoppat deras valsedel i toaletten. Och det är hans åsikt, det respekterar jag. Men sen ser jag dussintals kommentarer där folk skriver att de skickat tillbaka SDs valsedlar utan porto, enbart för att SD själva ska behöva betala. Och visst, man kan argumentera att det är okej eftersom valsedlarna kan betraktas som reklam som ingen bett om. Men vi vet alla att det inte är anledningen. Hur många tror ni kör samma taktik med t.ex sossarnas valsedlar? Nej, det handlar om att ge SD en ekonomisk smäll.

När SD håller torgmöten så sluter hundratals ”motdemonstranter” upp för att med hjälp av grytlock och tillhyggen försöka skapa så mycket oljud som möjligt, för att störa mötet. Och på Mariatorgets tunnelbanestation (och säkert andra ställen) ser det ut såhär (snodde bilden av Michael):

sdsabotage

Alltså… Så jävla dåligt. Igen, jag sympatiserar inte med detta parti, men jag är 100% för demokrati. En vis kvinna sa en gång: ”Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det.” I Sverige har vi ett par saker som heter yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Det är en sak att inte hålla med om något. Man får hata Sverigedemokrater och deras åsikter, det är inget fel med det. Men de antidemokratiska människor som medvetet försöker sabotera ett riksdagspartis möjlighet att sprida sin politik, de är på väldigt djupt vatten i min värld.

För ert krig via diskussioner istället. Argumentera. Men framför allt: Låt folk fucking få tycka som de vill, och rösta som de vill! Det är meningen att detta ska vara ett fritt land, kom ihåg det.

4 kommentarer

 1. Jag håller med dig i att det bara ökar på offermentaliteten som SD har ridit på en del tidigare. Vi gör dem till martyrer och det irriterar mig till den grad att jag nästan får magsår. Samtidigt måste vi låta folk få ha diskussioner, att köra med shutdown-tekniken som de flesta gör när SD kommer upp ”Jävla rasister och säger du något nyanserat om debatten som inte till 100% är negativt så är du rasist” är bara till SDs fördel.

  Men samtidigt tror jag många är rädda för att ”låta” folk rösta på dem. För de är, om än inte så extrema, som många partier ute i Europa just nu. Främligsfientliga mot samma ”främlingar”. Vart är vi påväg med detta? Hur illa kan det bli? Jag är definitivt en av dem som är orolig, det är så många som röstar på dem och som bara har en sak i huvudet.

  • Ja, jag håller med dig. Det blir en het potatis, det är just därför SD kom med överhuvudtaget. Inget annat parti ville diskutera de problem som faktiskt finns med Sveriges integrationspolitik. För då är man rasist. Helt sjukt egentligen.

   Det är samma sak med ”inte rasist men” och liknande sidor. De försminskar ju folks åsikter till en så grundläggande och negativ ståndpunkt som att alla människor inte är lika värda. Det kan finnas tusentals anledningar till att man röstar på SD, man måste LYSSNA istället för att bara avfärda det som rasism. Media och sociala medier har ju själva bidragit till att man inte ”kan” ta upp konkreta problem utan att först säga just ”jag är inte rasist, men”. Men genom att skapa ”inte rasist, men” har de effektivt förstört den möjligheten också. Då skapar man ett samhälle där ingen vågar säga nånting om sånt de tycker är fel.

   Folk måste låta andra människor få tänka själva, och rösta efter eget huvud. Folk röstar ju på SD för att det finns ett problem, man kan inte avfärda det som att det bara är rasistiska lågutbildade idioter som inte vet bättre. Jag tycker själv att SD verkar vara rätt oseriösa, men integration är en viktig fråga. Jag tycker att det är fel att försöka censurera och säga ”röstar du på det du innerst inne vill så är du dum i huvudet, och då kommer det att bli konsekvenser”.

   • Skrev en ganska lång rant om SDs åsiktsståndpunkt men efter att ha läst om deras Principprogram så känner jag mig bara så himla trött och uppgiven. Jag är tyvärr inte någon debattkämpe, utan gör mitt genom att rösta, men när man läser sånt floskelfyllt konservativt dravel så blir man arg. Så jävla arg.

    Det är inte så att allt där är orimligt, nej, men de hittar såna listiga språkliga sätt att missbruka kulturella termer som identitet, och kultur för att ta poäng på invandrares bekostnad. De använder också ordet lojal till den grad att jag tror att det är ett republikanskt partiprogram. Jag borde exemplifiera, men fan, har varit uppe sen 4:30 och måste packa inför en resa. Får vara duktigare någon annan gång. Men jag håller med om vad du säger, om än kanske inte på alla punkter. 🙂

Skriv ett par väl valda ord vettja!