Apropå det här med människor som man trodde gillade en varpå det visar sig att det är precis tvärt om.

Det blev lite diskussioner angående låten som tillägnats mig, huruvida jag är utsatt för hån eller idoldyrkan på det forum jag hängde på för en sisådär tio år sedan. Det är nämligen så att jag och min blogg diskuteras ganska ofta, fick jag veta. Av ren nyfikenhet gick jag in där och sökte på mitt namn. Så Schulmanskt av mig! Det jag fick se var förvisso inte så förvånande, men ändå ganska trist.

werner1

Att hamna i samma kategori som mig är tydligen något att skämmas för. Och tjejen: Varför sa du aldrig nåt?! VARFÖR?!?!?!?!!!

werner2

Här hängs tydligen mina Skype-konversationer med damer ut av någon okänd välgörare. Men visst, det är inga påhitt, ibland startar jag mina konversationer med ”Ligga?”, ”Vad har du på dig?” eller nåt annat sexistiskt eftersom jag råkar tycka att det är roligt.

werner3

Ja, jag är sämst på att laga mat. Jobbar på saken!

werner4

Det här var som replik på att jag hade skrivit en grinig kommentar på Nanna Johanssons inlägg där hon hånar kontaktsökande män på dejtingsajter. Jag tyckte helt enkelt inte att det var kul, och skrev att jag tyckte att hon betedde sig illa. Min kommentar hånades sedan på forumet, varav den person som förmodligen är mest anti-den-här-bloggen skapade en hel tråd tillägnad mig.

Så bara för att jag ogillar när man driver med taffliga dejtingsajts-killar så är jag alltså kvinnohatare. Bara så ni vet. Att kalla mig korkad är däremot helt okej, enligt författaren.

werner5

Nån har sett mig i centrum, förmodligen tillsammans med M. Samma person tycker om att ta smygfoton på mig i tid och otid, och sen publicera på Facebook. Jag vet ju inte anledningen till detta, men det känns inte superroligt efter tre-fyra bilder.

Det här är alltså bara fem av en större mängd inlägg om mig. Är det någon som vill påstå att tonen är vänlig? Inte det minsta hånfull? Jag menar ju inte att tycka synd om mig själv, utan bara påtala att det kaaaanske inte är så kärvänlig stämning som vissa försöker få det till.

Men för all del, fortsätt. I och med den här bloggen, och mitt ständiga självutlämnande av mig själv, så är jag i viss mån en offentlig person (och detta säger jag inte med någon hybris i tonen; jag får ju knappast gå före i kön på valfri innekrog). F-kändis, på sin höjd.

Hur som helst: Jag kommer att fortsätta med mitt trista, patetiska, sexistiska och misogyna bloggande, var så säkra!

15 kommentarer

 1. Jag har en fundering, och jag vill inte att du skall ta det som ett påhopp, jag tror nämligen att du säkert har en bra förklaring och jag är helt enkelt nyfiken på att få höra den. Here it goes: Ser du någon dubbelmoral i att i ena stunden säga att du tycker att det är roligt att vara sexistisk/skriva sexistiskt, att det bara är på skoj o.s.v. men i andra stunden bli upprörd över Nanna Johannsons skämt?

  • Klart det finns dubbelmoral om man väljer att se det så. Skillnaden är dock att jag skriver till folk som jag vet (eller iaf tror) har liknande humor, jag slutar om nån inte tycker det är kul. Nanna hänger ut icke ont anande killar (eller iaf deras texter) offentligt för att göra dem till allmänt åtlöje.

   Det tycker iaf jag är stor skillnad!

   • Ja, där finns en skillnad, såklart. Jag syftade dock mer på att du flera gånger har uttryckt någon slags irritation över att ingen förstår att du ”bara skämtar” samtidigt som du har ganska låg tolerans (?) för när andra skämtar om människor som du kanske på något sätt identifierar dig med? (Tänker här att du på något sätt ser dig själv i killarna som Nanna driver med, rätta mig om jag har fel.) Jag tänker också på de gånger du skrivit skämtsamma inlägg här eller på twitter och folk har anklagat dig för att vara misogyn och du har sagt typ ”well, det är min humor, jag tycker inte att jag gör fel”.

    • Fast njaae. Det är ju fortfarande skillnaden som är det relevanta. Jag tycker att man får skämta om det mesta, det ENDA jag ogillar med Nannas prylar är att det är systematiskt. Hon har ju en hel blogg dedikerad till just att hänga ut män från dejtingsajter.

     Jag har också hängt ut tjejers texter, men bara några få gånger av mina typ 2000 inlägg. Och alltid tjejer som varit direkt otrevliga, aldrig (såvitt jag kan minnas) nån tjej som bara ”inte vetat hur man raggar”, vilket Nanna gör. Hon bestraffar män för att de inte är tillräckligt intellektuella för hennes smak.

     Jag ser nån slags humor i det Nanna gör, men hon gör det så pass systematiskt att skrattet fastnar i halsen på mig.

     • Fast, du själv hänger ju ut människor utan namn med relativt hånande texter när det passar dig. Jag tror att ska man göra det själv får man acceptera att andra gör det också, oavsett om de gör det mer systematiskt eller inte. Tycker inte det är okej att de skriver trådar om dig, däremot kan jag nog se vartifrån deras åsikter kommer.

     • Ja, det är givetvis fri tolkning på det där. 🙂 Jag anser iaf inte att det är i närheten av samma sak, dels för att det inte är systematiskt och dels för att det inte är samma sorts människor jag ”hänger ut”.

      Om du kan se varifrån deras åsikter kommer så känner du inte mig.

     • DU anser inte att det är samma sak, men andra människor gör tydligen det. Så du får nog fundera på om det finns en liten möjlighet att det faktiskt är så att din uppfattning om att det är jätteskillnad på din uthängning och någon annans uthängning kanske är den som inte är helt korrekt.

     • Nä, varför det? Jag anser inte att det är samma sak, men folk är givetvis välkomna att tycka som de vill. Om de känner sig tvungna att kommentera detta här, eller starta trådar om mig, så får de väl göra det. Jag blir alltid lite ledsen av att få negativ kritik, men folk har fortfarande rätt att tycka som de vill.

      Jag tycker fortfarande att det Nanna gör inte är att jämföra med nåt jag nånsin gjort. Men vi får agreea to disagreea!

     • Då får du nog sonika acceptera att folk ibland säger saker du inte tycker om.

     • Fast samtidigt överdriver du lite nu. Är väl inga trådar som startats? Är underliga Mats som stalkar dig, och en snubbe som nog inte ens hängde på forumet när du gjorde det. Visst är det lite olustigt atr de gör så men du får det att låta mer utbrett och systematiskt än vad det är kanske?

     • Nja, vår vän Birger startade ju en veckans-tråd som hette typ Daniel Werner-vecka. Men han skrev namnet på persiska, så det syns inte överallt.

      Ja det är inte jätteutbrett, men det förekommer ganska mycket ändå. :’)

     • rockydennis

      Jag startade inte tråden. Jag gjorde ett inlägg i Humortråden som sedan blev saxat och gjort till Veckans Tråd utan min vetskap eller önskan.

      Och ja, det är faktiskt kul att du är så vansinnigt känslig när andra skriver om dig på exakt samma sätt som du skriver om andra. 🙂

     • Åkej! Faktum kvarstår dock att du och andra på det forumet inte skrivit särskilt snällt om mig, och i vissa fall känns det rätt systematiskt.

      Och jag vet inte vad mer jag ska säga gällande det där. Jag anser själv inte att jag skriver på ”exakt samma sätt” om andra. Men det är väl fri tolkning antar jag. Eller så är jag bara en jävla hycklare. Må så vara i så fall. 🙂

     • Fast bloggen som är dedikerad till detta startade väl nyligen? Det var ju ett enskilt inlägg som du blev upprörd på och det är ju inte så systematiskt…

      Fattar att du tycker att det finns en skillnad men jag måste säga att jag ser det ganska annorlunda. Du har så många gånger sagt att din humor är bred och sexistisk, att det inte gör dig till en kvinnohatare och att radikalfeminister är humorbefriade och trots små skillnader i ditt och Nannas upplägg så förstår jag inte intoleransen du har gentemot tjejer som skämtar sexistiskt om män. Men men, det är upp till dig, jag har fått svar på min fråga. 🙂

 2. r90279086 Svara

  jag hejar på dig i största almänhet danne men du ger absolut vibbar av att vara misogyn, även om det inte är på ett hata-kvinnor-jag-vill-mörda-dom-i-hemlighet-vis utan mer på ett missförstående och kanske ofrivilligt plan så får man den uppfattningen ibland. obs detta är ett välmenat påstående, tycker att du ska tänka på det!

Skriv ett par väl valda ord vettja!