Ibland borde man leva i en bubbla utan kontakt med omvärlden. Man skulle slippa vissa  psykiska smärtor då tror jag.

Idag var jag med om klassikern. Jag såg på Facebook att ett ex har skaffat ny pojkvän. Och då utan att själv stalka sönder henne, jag är faktiskt en sån som inte vill veta. Jag tänker inte plåga mig själv. Däremot såg jag det hela genom en gammal kommentar på en ännu äldre bild. Exet är en av ”the big three”, och som jag mådde väldigt bra med… ett tag.

Varför gör detta mig så nedstämd? En snabb analys av mina egna känslor säger mig att det inte är har med henne att göra, utan bara mig själv. Jag vill inte ha tillbaka något av mina ex; ett ex är ett ex är ett ex är alltid ett ex. Men det sårar mig att hon inte ville göra nånting offentligt, inte skylta med vårt förhållande på nåt sätt, när vi var ihop. Och nu är det första jag ser en stor pussbild. Då får jag mindervärdeskomplex.

Nåja. Den här känslan skulle jag behöva ligga bort nu. Fyll i blankett 5-B och lämna in i receptionen vid intresse.

6 kommentarer

 1. Ah, det där känner jag igen lite. Man tar det gärna ganska personligt när ett ex gör [någonting man aldrig själv kunde få henne att göra] med sin nya kille.

  Jag tror iofs att det 9 gånger av 10 beror på exet själv och inte dig, men… det är svårt att inte ta åt sig.

 2. Åh, vet precis! Hade kvar mitt ex på msn ett par månader, men när han skaffat ny tjej och det plötsligt stod "Therese <3" på hans status så tog jag bara bort honom. Han skyltade aldrig med mig sådär. Sånt gör ont. (även om det kanske är löjligt)

 3. Daniel Svara

  Robert: Ja precis! Det är sååå lätt att ta det personligt. Fast jag tror man måste tänka det hela i 500 days of Summer (den filmen var verkligen ett breakthrough för mig), dvs: Ibland är det helt enkelt inte rätt.

  Btw, jag tycker om när du kommer med såna här snälla inlägg. Jag vill passa på att poängtera detta så du inte tror att jag alltid kommer flamea dig om du kommenterar. 🙂

  Jessica: Eller hur. Men det är nog the way to go faktiskt. Bort med exen direkt, ingen mening att plåga sig själv.

 4. Alltså om det är mig du syftade på så är det ju en stor skillnad mellan att vara 18 år gammal och +24 år gammal. 😛 …var det fler än jag som inte visade upp dig offentligt?

  • Daniel Svara

   Nope, det var faktiskt inte dig denna gång. Nu var det ett tag sen, men jag vill minnas att det var Hanna 2.

 5. Skönt att höra att det inte var jag faktiskt, hehe. 😛 Btw du påminner mig sjukt mkt om min väninnas pojkvän i dina videos…inte ngt negativt för han är väldigt charmig. 🙂 Är trevligt att se att du lagt på dig litet; män ser alltid bättre ut med lite hull. ^^

Skriv ett par väl valda ord vettja!