• bagronken

  Jag skulle bara kalla det hela väldigt otaktiskt.

  Ifall man raggar på någon enbart (eller först och främst) för deras utseendes skull så ökar nog chanserna rejält att man träffar på någon som antingen uppfattar en som en grottmänniska, eller träffar på någon har samma grottmänniska-instinkter som man själv precis uppvisat (”Snygg sak. Vill ha.”).

  ”Scenario 1: Tjejen är en grottmänniska” (enligt mina normer, ni får tycka vad ni vill)

  Detta scenario är det som verkar ha utspelat sig ovan, dvs att tjejen inte har någon direkt social förmåga och uppför sig lite onödigt illa för en relativt (förhoppningsvis) oskyldig fråga. Ingen förlust, denna tjej vill pojken (förhoppningsvis) ändå inte gå på dejt med.

  ”Scenario 2: Tjejen är normalt funtad” (jag bestämmer som sagt över mina normer)

  I detta scenario så upplever tjejen att pojken efter 10 minuters ”följa John” bestämt sig för att hon är värt att satsa på, helt utan att de har socialiserat ens en sekund. Hon är troligen inte intresserad av någon som anser att utseendet har så pass stor vikt i det hela, och tackar nej på ett socialt accepterat sätt. En förlust för dem båda? Ja, kanske, det får vi aldrig veta.

  ”Men hur fasiken ska man bära sig åt för att få en dejt helt random ute på stan då?”

  Låter vi statistiken tala så är det troligen högst en pytteliten promille av alla dejter som styrs upp på detta sätt. Låter vi evolutionen väga in här, så är det nog för det bättre. Random folk på stan är oftast grottmänniskor och bör inte föröka sig (sluta klanka ned på mina normer, dom är mina!).

  ”Men nu svarade du inte på frågan. Jag vill ju veta!”

  Finns inget att se här, ni behöver inte gå hem, men ni kan inte stanna här. Skräphögen har talat.

  (Eftersom detta är ett genusneutralt inlägg vill jag likt Public Service påpeka att det finns andra scenarion där alla olika sorters kön raggar på alla olika sorter kön, och ingen av dem behöver vara en pojke eller en tjej.)

  • Mycket sant! Det är dock Scenario 1-tjejerna jag talar om. Kan hålla med om att killen i fråga förmodligen inte var hennes livs kärlek, men det är en stor del tjejer som jag märkt (via twitter eller av egen erfarenhet via nätet – och nu kanske inte nätet är samma sak, men ändå) är rent ELAKA i sina dissar av killar som inte gjort nåt mer ”fel” än att de raggat på dem.

   Och givetvis kan olika kön ragga på olika kön, men det här fenomenet har jag endast märkt från heterosexuella tjejer som blivit raggade på av heterosexuella killar. Vågar påstå att det är vanligast där, men folk är ju folk så det finns garanterat fall från alla sorter.

 • HK
 • Jocke

  ”Det ger er ingen rätt att behandla de som raggar som skit!” Jo det gör det. det är risken man får ta om man ska ragga vissa, blir arga, äcklade eller smickrade

 • dejtingcoachen

  Tråkigt att vissa tjejer beter sig så, dock skulle jag säga att tjejen förmodligen reagerat mycket mer positivt om han bara utelämnat att han följt efter henne i 10 minuter. För jag har gjort något liknande några tusen gånger och av min erfarenhet är faktiskt majoriteten av alla tjejer väldigt trevliga när man raggar på dem, även om vissa kan bli lite chockade i början.