• Alma

  En bit upp svarade du på din egen fråga..

  "Så… Ska det vara såhär? Upplever någon annan där ute i etern att det är såhär? Är det det här som var livet, eller finns det något mer?"

  Låter som att du lider av existentiell ångest, att du ifrågasätter ditt (eller kanske livet i storts) mening. Och att det ger psykosomatiska uttryck, trötthet i ditt fall. Men eftersom att du sen skriver att du inte känner dig ångestfull så kan det ju inte vara så. Hmm.

  En annan naturlig orsak till din trötthet kan vara om du, som du själv skriver, rör på dig för lite i kombination med onyttig mat..

  • Inte omöjligt, men det är helt undermedvetet i så fall.

   Jag tror att prio ett är att få den där sabla cykeln i drift, så jag kan motionera. 😀

 • Cazandra

  Skål och välkommen! Har bytt ut matproblemen mot sömnproblem dock, äter jämt, sover aldrig! Man skulle kunna tro att man blir trött av att äta hela tiden, det är ju skönt och sova middag och sånt, men nä.

  Jag tror livet suger apa rent allmänt. Det enda att göra är att fly (jag har börjat låtsas att det faktiskt kommer hända, men det kommer det inte). Spela lite mario bros brukar funka några timmar också, på tal om mario.

  • Alma

   Jag tror inte livet suger rent allmänt, det blir ju vad man gör det till 😉

  • På något sätt är det lite skönt att höra att inte alla andra tycker att livet är en dans på rosor med glittrande glamour i silverskimrande silke.

   Det får bli Mario!

   • Alma

    Ja, det är det ju. Jag har själv lidit av depression i fem år, samt haft/har en fobi som förstört och hindrat mig från mycket. Har åkt in och ut på olika psykiatriska mottagningar och försökt ta mitt liv, så jag vet hur det känns att inte tycka att livet är en dans på rosor med glittrande glamour i silverskimrande silke. Men har under speciellt senaste året repat mig för varje dag som gått och fått tillbaka hoppet, idag tror jag på mig själv och mitt liv. Jag tror mitt liv kommer bli helt fantastiskt, faktiskt.

    • Vad motiverande att läsa, tycker jag! Hur ser ditt liv ut idag, vad var vändpunkten? Maila gärna om du inte vill skriva det offentligt. 🙂

     • Alma

      you got mail!

   • Cazandra

    Vara lite full emellanåt, vägra bete sig och ligga lite är också dugliga lösningar. Kladdkaka med! Livet har ganska mycket bra att bjuda på, bara man är ledig!

    • Fylla är jag inget fan av, i alla fall inte i några större mängder. Och jag har nog svårt för att låta bli att bete mig. Men LIGGA; now we're talking! Och kladdkaka är gott. Så ligga och kladdkaka. Helst på samma gång.

 • Isa

  Om middag i princip är det enda ordentliga målet mat du äter på dagen, vilket det verkar som (?) så skulle jag satsa på att det är en stor del i tröttheten. Jag rekommenderar att du går upp en 20 min tidigare på morgonen och äter en ordentlig frukost. Beroende på vad du gillar så kan du ju förbereda lite på kvällen innan så det går snabbare att göra frukosten. Om du säger till dig själv att du mår illa på morgonen och att du inte kan äta frukost (som många som hoppar frukosten gör) så säger jag bullshit. Börja smått med något du verkligen gillar, och jobba dig uppåt mot mer stadig frukost och du kommer absolut märka att du blir piggare av att gå upp de minuterna tidigare, inte tröttare för att du förlorar några minuters sömn. Om du absolut inte kan äta någonting, ta en typ naturdietshake eller så, så får du i dig lite energi ändå, och det är ändå bara att dricka. Sen måste du äta någonting bättre till lunch, om du blir mätt på så lite så kan det bero på att du brukar äta väldigt lite, och magsäcken vant sig vid det. Börja smått öka portionerna. Ät någon frukt om du börjar känna dig trött när du slutar, för att få upp blodsockret, och gå av pendeln någon station innan du bor, och gå sista biten, eller ta en omväg på väg hem bara. Om du verkligen försöker göra de här bitarna så tror jag att din trötthet kommer ge sig, om det inte sitter helt i psyket.

  • Det lutar åt någon slags shake i så fall, för föda i fast form är HELT omöjligt för mig att få i mig på morgonen. Det måste ta åtminstone en timme eller två, så har det alltid varit.

 • Biffen

  Måste nog rekomendera att du inte äter så mycket bröd och pasta som Isa verkar föreslå. Dock måste du äta bra mycket mer än du gör nu! Du svälter ju dig! Det tär på kroppen att äta kolhydrater och höjer ditt blodsocker i ganska ojämna nyck. Håll dig till kött och grönsaker är du snäll. Prova en vecka och är du inte piggare tills dess så är jag skyldig dig en utekväll! (inga porrklubbar, I´m a lady!) Tjopp!

  • Isa

   Jag tror inte jag skrivit någonstans om att han ska äta bröd och pasta?

  • LCHF alltså? Har hört mycket gott om det, så det måste testas! Och I might hold you to that utekväll. 😀

   • Isa

    Du borde dra ihop en Daniels blogg-utekväll!

 • frysta bär, en banan, lite havregryn och lite linfrön och så mixar du det med yogart! jag brukar hälla över i ett plastglas och dricka med sugrör på vägen till jobbet. mycket vitaminer och sånt och så känns det lätt och frächt! och som dom andra sagt, DET BLIR BRA, tillslut. tänk den dan du ser tillbaka på hur du mår nu och tänker "jösses, pallade det!"

  you go girl!

 • Biffen

  Nope Isa, du nämnde inget bröd och ingen pasta. Jag läste lite melan raderna vid "naturdietshake" och "frukt" vilket jag inte alls tycker är bra energi så jag tog det ett steg längre. Sorry!

  Att: Daniel.

  Hurra!

  • Isa

   Jag tog det som förslag för att det brukar vara bra att börja med om man har svårt att äta och även svårt att göra mat! 😉 Bröd och pasta kan man äta till måtta.

 • barror

  funderat på om du är allergisk mot något? innan jag fattade vad jag är allergisk mot (gluten och baljväxter, soja är värst) mådde jag illa jämt, kräktes och var trött och hade noll energi (och var jättekliig på halsen!).

  men nu mår jag helt okej. 🙂 (så länge jag inte äter något jag inte tål såklart)

 • Sandra

  Psykiska besvär kan göra dig otroligt trött, bara att ha det i bakhuvudet utan att egentligen tänka på det kan vara tröttande med då jag antar att du är lite som jag, tänker på mat, illamående och spyor utan att i själva verket tänka på det och det stressar kroppen. Sen är maten viktigt, äter man inte tillräckligt blir man också trött. Frukost är det viktigaste målet på dagen (jag är själv dålig med det då jag inte heller kan få i mig det pga min rädsla för illamående och kräkningar och mår lätt illa på morgonen). Så ät mer unge man, blogga mer, ät kladdkaka som sas tidigare, hitta ett ligg och sluta tänk ;D