• Cilla

  Jag älskar den filmen. ÄLSKAR. Mitt favoritklipp på Youtube just nu är ett 5 minutersklipp med bara magrutorna.
  Anledning till att jag varken gillade Snowwhite and the Huntsman eller the Avengers var för att det inte var några scener med Magrutorna (trademark).
  Obs. Ingen som helt ironi. På riktigt.

 • Ska man vara petnoga – och det ska man – så är Thor inte ”à la Marvel”, det ÄR Marvel. Filmen är hyfsat trogen serien som gått sedan 1962 så att koncepten clashar med asatron är inte oväntat. Serien har inte mycket mer än namnen gemensamt med den riktiga asatron.

  Själv tyckte jag att Thor var en underhållande och förvånansvärt välspelad film. Chris Hemsworth är riktigt bra i rollen och han har en jävla pondus samtidigt som han gör karaktären väldigt lätt att tycka om.

  Att det fanns en kärlekshistoria kan man ju tycka vad man vill om men jag anser att de ändå gjorde ett hyfsat bra jobb att rättfärdiga den subplotten med tanke på att Thors karaktärsutveckling är hela filmens stomme. Portmans karaktär må ha varit ganska platt men hon är ändå nödvändig för storyn och inte bara där för sakens skull, så jag tycker de kom undan med det.

  Jag gillar f.ö. att Thor faktiskt nämner henne i The Avengers. Det var en fin callback och den gjorde att deras relation retrospektivt kändes mer genuin.