• LupaVarg

  Tillbringade julen tillsammans med min mor. Vi firade ensamma då far var på jobbet som vanligt. Blev inrökt och alla kläder luktar skit och är nu lagda i tvättmaskinen dit jag själv skall gå när kläderna är klara. Hur en människa kan röka så många cigaretter på en kväll är för mig en gåta. I julklapp fick jag pengar till en glassmaskin, med löftet om att givaren skulle få smaka. Lugn och stillsam jul som vanligt. 🙂

  God fortsättning på julen!

 • Dude. Sydafrika. Y U No flytta dit?

  • Ptja, för att jag har ett jobb och en lägenhet och släktingar här. Och för att jag då skulle behöva flytta hem igen efter 3 år. Och för att det där inte finns några som helst möjligheter till ett jobb där man kan försörja sig själv.

   • So?

    • Haha, ”so”. Ja, so då fungerar det inte. 😛

     • Du kan ta tjänstledigt. Du kan hyra ut lägenheten i andra hand. Jobb fixar sig där nere.
      Endast praktiska (om än omständiga) problem som går att lösa.
      Poängen är att du skulle med absolut största sannorlikhet må jävligt bra av lite omväxling, om än bara för något eller några år.

 • kajan

  Min glada och påhittiga lilla mor anser att givandet är själva glädjen. Av vilken annan anledning får jag ”bra-att-ha-saker” som 1 helflaska duschcreme (fel sort) och dito diskmedel (nu har jag diskmedel så det räcker minst 2 år…). Det var förra året. I år fick jag en tub handkräm från apoteket. Jag använder sällan handkräm. (Läs: nästan aldrig.) Tack lilla mor! 😀
  Vad hon fick av mig? 2 begagnade pussel á 1000 bitar, á 20 kr/st på Röda korsets loppis. Det är tanken som räknas! (Första pusslet tog drygt 2 dygn för oss att lägga:) 🙂 God fortsättning! 🙂

 • Moa

  Först firades det jul på traditionellt vis. Min mamma skickar ett sms en kvart innan hon skulle komma över och säger att hon är sjuk, mår illa och har huvudvärk… Men God Jul! Min lillasyster skickas dock över och vi äter mat och tittar på Kalle. Sen äter vi godis och jag ger delar ut julklappar till henne.

  Sedan sover jag en timme. Efter det beger jag och min sambo oss hem till hans familj där vi äter mer mat. Jag avlider av julklappsutdelningsstress och värmeslag. Kanske lite matkoma. Ju mer klockan blir, desto tröttare och skrikigare blir barnen. Jag tänker att jag aldrig ska skaffa barn, alternativt inte uppfostra dem till sakgiriga monster.

  Jag fick dock trevliga julklappar, men känner att jag hellre firar julen i en stuga långt ut i skogen där det är massvis med snö och noll kommunikation med omvärlden. Ingen jobbig släkt eller stress, bara massa god mat, äkta julgran som barrar och luktar fantastiskt och en öppen spis (obs, med eld i). Kanske en tv. Nästa år blir det nog så hoppas jag.

 • Petra

  Jaa..vad gjorde jag? Jag och min far åkte till de småländska skogarna för att fira jul med farmor. Jag hatar lukten av julmat så jag åt nästan en hel prinsesstårta medan de åt äckelmaten. Vilket resulterade i ett ENORMT illamående och soffliggande resten av kvällen framför tv:n. Julklappar? Ja pengar och ”bra-att-ha-grejer” som vanligt från farmor, i år en handduk med kardborreband så man kan gå runt med den haha. Och en ny datorskärm plus lite annat tjafs från far.

  Det bästa med att ha skilda föräldrar är väl att man har två julaftnar(?) så jag ska till mor i veckan och samla på mig lite mer skräp haha.