• Isa

  Det är ju MENINGEN.

 • Meningen? Varför då? Nä, det tror jag inte.

 • fd arbetskollega #2

  Alltså, filmen är nog inte alls lika svart/vit som du tycker. Imo tar den upp lite känsliga/intressanta saker tex hur amerikanerna använder sig utav taktiker vanligtvis associerade med "terrorister" tex självmordsdådet i slutet av filmen även fast de egentligen bara är ute efter en liten grupp människor.

  Om du förväntar dig att en actionfilm, av Tarantino, ska göra en djupare analys av mänskligheten hos henchmen och dess motsvarigheter så är du lite ute och cyklar/går in med fel förväntningar.

  Sen varning: Texten innehåller spoilers men det tycker jag är OK för att a) filmen varit ute ett tag 2) man ska ändå inte diskutera en film man inte sett 😉

 • fd chef

  Ja alltså nu när jag äntligen sett den också tror jag du fått helt fel uppfattning.

  The basterds är ju ett taktiskt drag från de alierades sida. Det framgår ju rätt tydligt i filmen. Att sprida skräck bland soldater i ett område, speciellt genom ett aningen "kusligt" sätt, så som att skalpera alla man dödar, slå ihjäl naziz med basebollsträn osv. är ju sjukt effektivt som moraldödare. Det mjukar upp för invasion och andra motståndsrörelser att göra sina drag.

  Brad och hans gäng känns ju aldrig riktigt som the goodguys och det är inte meningen heller.

  Filmen är brilliant i mycket av sin dialog och cinematografi. Jävligt underhållande, och hela upplösningen lyckas Tarantino hålla en på stolskanten genom att det är så nära att allt går åt helvete hela tiden.

 • Jo, ni har båda rätt förstås. Men samtidigt tyckte jag nog ändå att Brad Pitt framställdes som lite för mycket av en good guy för att det han och the basterds gjorde skulle rättfärdigas. Blev lite vinklat tyckte jag.

  Och själva filmen var väl sådär. Småspännande visserligen, med bra plot twists (t.ex scenen i puben), men som ren actionfilm var den inget speciellt. Den påminde för mycket om Kill Bill, vilket iofs inte var nån dålig film/filmer, men jag har aldrig varit nåt jättejättefan av den/dem.

  Men å andra sidan har alla Tarantinos filmer haft samma stuk, så jag förväntade mig kanske lite felaktigt nåt extraordinärt iom all hype.