• Sandroid

  Då lär du hamna i helvetet med mig isf Daniel!
  Jag är också så himla trött på alla försäljare som liksom pushar och pushar, trots man säger nej tack. Vissa ger sig inte ju D:

  KRAMIZ!

  • Exakt! Då ses vi i helvetet, och ägnar oss åt alla dess synder! :’D

 • Emelie

  Nästa gång kan du fråga vad dom tjänar i timmen för att störa folk med saker ingen orkar bry sig om, och sen be dem skänka dom pengarna! För dom jobbar ju inte gratis direkt… 😀

 • Om ni skänker några kronor till [whatever] över internet kan ni med gott samvete och ett leende säga ”Jag har redan skänkt pengar idag!”.
  Oerhört effektivt, både för er och deras självkännsla.

 • Ferre

  Men kom igen, vad är det här för I-landsproblem? Tänk om alla de som är utan mat, vatten, lever i ett land med inbördeskrig och korruption, utan demokrati och mänskliga rättigheter över huvudtaget skulle höra att du klagar på att nån försöker få dig att hjälpa dom LITEGRANN. Du har så mycket att vara glad för bara genom att bo i sverige så att du klagar på nått sånt här trivialt…äcklar mig lite faktiskt.

 • sofia

  Jag har jobbat som Amnestysäljare, och jag har full förståelse för att man blir syrlig eller lite otrevlig. Under en dag av säljande får man massvis utskällningar, människor som hånar en, och gamla gubbar som ska berätta ”hur allt egentligen ligger till” med en nedlåtande röst. Anledningen att de är så påflugna är att om man inte får x antal påskrifter/månad får man sparken. Och på Amnesty jobbar man bara som sista utväg, för att man ingen annanstans får arbete som ung.

 • Leeninja

  Det är svårt att komma undan dem. Telefonförsäljare och dylikt är lättare att snoppa av medan välgörenhetsorganisationer har ett litet esse i rockärmen då de kan spela på ens samvete. Jag brukar välja den fega vägen och göra en hastig U-sväng så fort jag skymtar dem. Är man lite kaxigare kan man svara med något syrligt, Rädda Barnen går att komma undan med ett kort ”Nej, jag gillar inte barn”, Amnesty är lite klurigare.

  • M

   ”Nej, jag gillar inte människor”? 😉

 • Alv

  Saker man INTE skall göra efter att ha sett en reklamfilm om Rädda Barnen är att påpeka att det inte rör mig i ryggen och varför bryr sig ingen annan om de vuxna och sedan fortsätta att orera vidare. Är den som lyssnar en som vill ha barn och tycker att det är det viktigaste som finns i livet så blir stämningen lite… Jobbig.