• Ian Rush

  Bara för att du inte har sett ett poliovaccin i verkligheten betyder det inte att de inte gör nytta.

 • Jag har inte sagt att det inte gör nytta, jag förstår till fullo att allt man kan köpa på Unicefs sida gör jättestor nytta. Det jag säger är att det är en jäkla dum affärsidé, det här med att man ska köpa en gåva å någon annans vägnar.

 • Isa

  Tycker att det är lite fint. Om man tycker att allt julen handlar om är julklapparna så förtjänar man att bli blåst på några. 😉

 • Hahah, exakt, fast jag tycker ÄNDÅ att idén att skänka pengar ska komma från en själv. Jag vill inte att nån annan ska bestämma åt mig.

 • Isa

  Ja iofs.

  Jag funderar på att köpa några poliovaccin "till" mig själv i julklapp. 😉

 • mange

  nu är ju dock de här kampanjerna väldigt framgångsrika. så det finns ett rätt stort intresse. nu är du inte så gammal. men det kommer en tid när julklappar inte spelar SÅ stor roll.

 • Mange: Du har inte heller förstått vad jag menar ser jag. :')

 • mange

  det är väl snarare du som inte förstår vad jag menar. jag vet vad du menar. att givaren och inte köparen ska bestämma om denna ska skänka pengar eller inte.

  från mitt perspektiv så tycker jag det är en utmärkt idé. jag ser hellre att någon som verkligen behöver hjälp får det än att jag får en present jag ändå inte önskar mig. ditt exempel med att någon skulle köpa detta till sina barn är bara dumt.

  då målgruppen är folk som är betydligt äldre och kanske tycker tanken med julen är viktigare än att få massa presenter.

 • mange

  menar förstås givaren och tagaren.

 • Absolut, men då tycker jag personen i fråga själv ska få fatta det beslutet, och byta in sin julklapp mot pengar som han/hon sen skänker. Alternativt i förväg säga att han/hon inte vill ha några julklappar. Jag vill inte att nån kommer och säger "hej, jag valde åt dig, du valde att skänka din julklapp/pengar till de behövande. Bara så du vet."

  Visst är det en fin tanke, men folk ska inte bestämma åt mig. 🙂

 • Moa

  Fast du bestämmer ju ändå inte vilken julklapp du ska få. Och den som då köper detta gåvobevis, det är ju dennes present till dig. Du har ju inte betalat något.

  Och om man känner sig blåst på en julklapp, så känner nog inte "julklappsköparen" och mottagaren varandra särskilt bra, eftersom man oftast lägger en tanke på vilken present man vill ge…

 • Linda

  Tack Daniel! Vad skönt att höra att det inte bara är jag som har tänkt den tanken!