• Men, är det inte så det är att vara fjorton? Att göra massa saker som inte är bra för en och som man inte får, om inte annat så för att på något sätt uppehålla tron om ens egen odödlighet. Sen att man dör är ju en annan sak, men jag vet inte om jag skulle vilja säga att han är dum i huvudet, relativt till andra fjortonåringar. Relativt till mig, ja. Men jag är å andra sidan en fegis och tråkmåns. Tror nog snarare att man som fjorton har en oförmåga att tänka på annat sätt. Man har ju liksom inget att förlora; inga pensionspengar som väntar på en, inga investeringar i studier, inga ungar eller sånt. Så varför inte testa gränserna? Det blir ju lätt patetiskt om man väntar för länge, och antingen missar att testa saker eller blir för gammal för att det ska vara okej.

  Så, javisst var det absolut klantigt men hundra fjortonåringar innan honom har testat samma sak och överlevt så varför, med en fjortonårings (brist på) logik (eller överlevnadsinstinkt), skulle inte han det? Ingen fras är nog mer utnyttjad under den här åldern som "men HAN får ju…"

 • 20

  jag håller faktiskt med dig. det är stort 😉

 • 20

  visst vill många unga testa gränser i den åldern, men samtidigt kommer vi inte ifrån att killen faktiskt handlat oerhört dumt som utsatt sig själv för livsfara. om man vid fjorton års ålder ännu inte insett att man inte är odödlig – ja, då är man nog lite dum. vilket är beklagligt och som fick en fruktansvärd utgång. sorgligt är det, hursom.

 • Märta: Jag är också en fegis och en tråkmåns. Det är nog därför jag tycker att han var dum i huvudet som gjorde så. Ska inte säga att han "får skylla sig själv" direkt, men han är inte heller något offer som tidningarna vill få det till. 🙂

  20: OMG!!

 • 20: Jag menar inte att man inte insett rent teoretiskt att man inte är odödlig (ber om ursäkt för det överdrivna, nästan vulgära, antalet negationer…) vid fjorton års ålder. Klart han fattat att man kan dö om man faller ner sex meter, MEN intentionen var ju inte att falla ner. Och jag tror faktiskt att det är så man tänker när man är fjorton. Jag vet att många av mina diskussioner med mina föräldrar i den åldern bestod av att de hävdade att jag kunde råka illa ut och jag hävdade att jag inte tänkte råka illa ut (utetider, var jag skulle befinna mig, med vem, om jag tänkte dricka osv.). Och för killar lär det ju vara ännu värre.

 • Jag föreslår att vi skickar http://www.darwinawards.com/ till Aftonbladet så har de en massa människor att skriva om.