• Michael Eriksson

  Haha, känner igen mig, jag är 173 cm och har alltid sagt att om jag vore tio centimeter längre så hade livet varit så mkt enklare. Blev kallad Lill-micke och var 143 cm i sjunde klass och läraren tyckte jag skulle gå till lågstadiet. Visste du att medellängden på svenska män är 181,5 cm? Gör en ju inte mer lycklig direkt. Men som du säger så är det ju rätt löjligt. Ens värde sitter inte i ens längd och det kunde varit värre. vet att det inte hjälper men ändå.

 • Panda

  Äh charmigt med killar som inte är 500 meter långa. Som man kan stå bara lite på tå för att pussa eller ge en kram. Min kille är ca din längd. Perfekt! Har haft killar vid nästan 2 meter. Bara jobbigt och onaturligt blir det typ.
  /162cm brutta

 • Madeleine

  Tänk så här: Du är 1 cm längre än Tom Cruise.

 • Och jag är över 190 cm och önskar ibland att jag var 10 cm kortare – man är aldrig nöjd med någonting helt enkelt. 171 cm är för den delen inte speciellt kort – så cheer up, tänk om du haft ett högerben som var hälften så långt som ditt vänsterben eller något istället? 😉

 • Kissen

  Skulle nog vilja säga att det handlar om normer. Reklam, tidningar, böcker, film, tv osv har under lång tid matat oss med att män ska vara långa och starka, kvinnor små och nätta. Så ni kan svepa upp oss i famnen osv.
  Så funkar det inte. Jag är 175 cm lång. Att jag inte vill ha korta killar handlar inte om att de är omanliga, det handlar om att jag känner mig väldans okvinnlig helt enkelt. Är redan stor, vill inte känna mig större. Men har varit med kortare killar också, ingen dog.
  Jag är precis lika skadad, och har komplex, precis som du. Fast tvärtom. Och varför skulle inte vi duga? 🙂

  Sedan är å andra sidan många kvinnor under 170, så om de dissar dig, som är längre, är det dem själva det handlar om. Inte dig. Min kille är ca 180. Alltså ungefär 5 cm längre. Ingen big deal.

  Jobba med det. Sträck på dig, ha trevliga kläder och var stolt över den du är. Då tänker ingen särskilt mycket på att du är något under medellängd. Tror för övrigt inte att det handlar om något slags alfahane-jagande. De flesta vill ha någon som är rolig, go, mysig och som man är attraherad av. End of story. Och som Panda skriver här nere: Orka stå i obekväma positioner bara för att pussa nån.

  PS. Tänk såhär: Din kropp är frisk och fungerar bra. Det är något att vara stolt över.

 • Janne junior

  Du tror att det beror på att du e kort men det är det inte.

 • Kim

  Klä dig i lite modernare kläder kanske hjälper. Då känner man sig faktiskt mycket mer självsäker. Det är kläderna som gör mannen, inte längden!

 • M

  Du är dessutom hela 6 cm längre än Timbuktu!

 • Alexander Håkan Håkansson

  Utifrån mitt perspektiv tycker jag nog att kortare människor har en tendens att sträcka lite mer på sig och på så sätt bli mer respektingivande.

 • Beata

  Okej nu råkar jag inte vara kille själv utan tjej, 177 lång och dessutom hyfsat populär skulle jag nog påstå: Men for whatever its worth: Jag tror verkligen inte att självkänslan sitter i längden. Jag har träffat killar som varit förhållandevis korta och haft komplex över detta, och den typen av osäkerhet känner man rätt snabbt av som tjej och den är väl inte supersexig, nej =/. Men jag har också umgåtts med killar som varit över 190 och som haft andra issues och komplex vilka i sin tur gjort dom helt o-dejtbara. Deras självkänsla knappast varit super för att de varit jättelånga heller.

  Jag tror kanske att det kan liknas vid den där grejen med kvinnor och bröst. Många tjejer, speciellt unga, är av uppfattningen att man måste vara relativt storbystad ens för att kunna vara snygg eller attraktiv, men min erfarenhet är att nästan alla killar tycker alla boobs är fina oavsett om det är en A- eller D-kupa. Det sitter inte i storleken helt enkelt, utan i andra saker som form, proportioner osv. Killar har säkert sina preferenser också såklart, men attraktionen och valet av partner kokar knappast ner till kup-storlek. Jag personligen resonerar som så angående killar och längd att det gör absolut ingenting om en kille jag är intresserad av är längre än jag själv, men det finns minst 150 saker som är viktigare. Ska vi prata utseende (som dessutom börjar på typ plats 98) så är vackra ögon, fint hår, snygga axlar, tänder och händer betydligt viktigare än längd. Min kille som jag varit ihop med sen 2007 är 174 cm. Han tycker jag är svinsnygg och gillar långa tjejer själv, men har i grunden komplex för att han är relativt kort och det sabbar rätt mycket för honom =/. Fick jag bestämma skulle han skita i det fullständigt i sin längd, för gör man det och är trygg i sig själv tror jag att man automatiskt inte känner sig kort heller, man utstrålar en annan självsäkerhet och den självsäkerheten tror omgivningen är supersnabb på att plocka upp.

  Min kille hittade en sida över kortare kändiskillar och blev rejält förvånad över hur korta många sk. ”hollywoodhunkar” var. Praktexemplet tycker jag är Jason Statham (… som i princip alla tjejer jag frågat tycker är supermanlig) som både är tunnhårig och ”bara” 173 lång i strumplästen. Jag gjorde lite ytterligare reserch: Johnny Depp är också 174, Mark Wahlberg är 171 precis som Zack Efron, Ian Somerhalder 175, Tom Cruise 170.

  … Och dessa karlslokar hör ju till några av de mest exponerade och eftertraktade i världen :). Så ja… jag vet inte hur det känns att vara kille och 171 cm lång, men helt ärligt; så satans kort är det inte, och hade det varit jag som gick i dina skor skulle jag försöka skita fullständigt i det och vara nöjd och glad ändå. Nej du är inte superlång, men du är inte på något sätt kort heller och uppenbarligen är det inte heller ett längdmått över 180 ett krav för att en man ska anses sexig eller snygg heller, så skit bara i det säger jag. Du är superfin ändå :).

  Kram!

 • M

  Min snubbe är 173 cm och är vad man kan kalla för ”alfahanne” (åtminstone är han övertygad om att han är det själv) även fast han är kort. Eftersom han har ett självförtroende som heter duga. Alltså tror jag att det beror mer på att du redan har dåligt självförtroende i grunden, och så får du för dig att du är sämre och mer fel än andra för att du är kortare än vissa andra män. Men, precis som åldern så är längden bara en siffra!

  Jag är förövrigt 163 cm och får höra att jag är lång. Blir väldigt fundersam över det där… Jag är lång, men min kille är kort… What? Hur kan 163 cm vara längre än 173 cm? Ja, ni hör ju själva hur knäppt det egentligen är att haka upp sig på sin egen och andras längd!